Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris
Servera romansalladen varm och upptäck en helt ny sida av den gamla trotjänaren. Det blir ett oväntat tillbehör till en klassisk kyckling. Servera med vitkålsris, som smaksätts med pumpakärnor och färska örter.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
ca 600 g kycklinglårfilé
salt och svartpeppar
Vitkålsris
250 g körsbärstomater
500 g vitkålsris
1 dl pumpakärnor
2 msk olivolja
1 dl blandade hackade örter (t ex. persilja, gräslök och timjan)
Sallad
2 romansallad
salt och svartpeppar
1 dl riven lagrad gruyère
För alla
Fri från gluten laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gruyère mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1785 KJ / 427 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer