Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

11
0
Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Servera romansalladen varm och upptäck en helt ny sida av den gamla trotjänaren. Det blir ett oväntat tillbehör till en klassisk kyckling. Servera med vitkålsris, som smaksätts med pumpakärnor och färska örter.

Skriv ut
Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

ca 600 g
kycklinglårfilé
-
salt och svartpeppar

Vitkålsris

250 g
körsbärstomater
500 g
vitkålsris
1 dl
pumpakärnor
2 msk
olivolja
1 dl
blandade hackade örter (t ex. persilja, gräslök och timjan)

Sallad

2
romansallad
-
salt och svartpeppar
1 dl
riven lagrad gruyère

För alla

Fri från gluten laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gruyère mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1785 KJ / 427 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept