Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Gratinerad fisk när den är som bäst. Här används rödspätta och dillsås. Till det serveras pressad potatis, rädisor, sallad och gärna citronklyftor. Oerhört smarrigt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022

Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
20 g färsk dill
400 g rödspätta
salt
peppar
1 förp citron- och dillsås (à 250 g)
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1/2 kruka sallad
1/2 citron

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Det här var verkligen inte gott. Rödspättan gjorde sig inget vidare.

    Magnus

  • Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat

    Johanna

  • Gott okej men i matkassen Bistro önskar man eller iafjag lite mera matlagning och mindre halvfabrikat

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi2201 KJ / 519 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta med gurkröra
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödspätta med rädisor och gurka
    Betyg 3.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med kräfttzatziki
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad