Gratinerad lax med basilika och potatismos

10
1
Gratinerad lax med basilika och potatismos

Gratinerad lax med potatismos är en underbar rätt där det lena potatismoset gifter sig väl med laxen. Laxen får sin smak från basilikan och toppas med crème fraiche, salt och peppar innan den åker in i ugnen. Servera med en fräsch sallad och måltiden är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018

Gratinerad lax med basilika och potatismos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
potatis
2 dl
mjölk

Lax

1/2
kruka basilika
1 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
ca 500 g
laxfilé

Sallad

1
paprika
250 g
körsbärstomater
1 tsk
olja
1 tsk
vinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda gärna lite senap i crème fraichen tillsammans med basilikan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Kaisa

2/13/2018

Hade vart godare med mjölig potatis till potatismoset

Näringsvärde per portion

Energi 2516 KJ / 601 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept