Gratinerad lax med basilika och potatismos
Gratinerad lax med potatismos är en underbar rätt där det lena potatismoset gifter sig väl med laxen. Laxen får sin smak från basilikan och toppas med crème fraiche, salt och peppar innan den åker in i ugnen. Servera med en fräsch sallad och måltiden är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g potatis
2 dl mjölk
Lax
1/2 kruka basilika
1 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 500 g laxfilé
Sallad
1 paprika
250 g körsbärstomater
1 tsk olja
1 tsk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2516 KJ / 601 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag adderade lite vitlök i såsen, det blev kanon
Malin
2022-08-21Hade vart godare med mjölig potatis till potatismoset
Kaisa
2018-02-13