Gratinerad kyckling med ris

50
1 Klimatsmart
Gratinerad kyckling med ris

Denna kycklingrätt går hem hos både stora och små! Kycklingfiléerna gratineras i ugn med en krämig sås på grädde, chilisås och basilika. Medan kycklingen tillagas kokar du riset, strimlar den gröna salladen och skär tomaterna i klyftor. Servera kycklingen, riset och salladen tillsammans och toppa gärna med några basilikablad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Gratinerad kyckling med ris

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 msk
chilisås eller ketchup
1 msk
senap
1/2
kruka basilika
4
port ris
1/2
cosmopolitansallad
2
tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentar

Rosita

3/12/2018

Tog Johnnys BBQ-sås istället eftersom den smakar mest senap. Hackade även i en tomat. Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2036 KJ / 487 kCal
Fett 13 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 54 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept