Gratinerad kyckling med ris

88
5
Gratinerad kyckling med ris

Denna kycklingrätt går hem hos både stora och små! Kycklingfiléerna gratineras i ugn med en krämig sås på grädde, chilisås och basilika. Medan kycklingen tillagas kokar du riset, strimlar den gröna salladen och skär tomaterna i klyftor. Servera kycklingen, riset och salladen tillsammans och toppa gärna med några basilikablad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Gratinerad kyckling med ris

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås eller ketchup
1 msk senap
1/2 kruka basilika
4 port ris
1/2 cosmopolitansallad
2 tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Viktor

2022-08-18

Jag tvivlade på att smaksätta kycklingen med ketchup och senap skulle fungera, men det går rätt bra. Jag lade till några stekta champinjoner. Hade ingen basilika så tog någon ört blandning.

Suzette

2022-01-12

Såsen va tyvärr ingen hit pga basilikan och senapen. Ska testa att göra denna på en lätt gräddsås istället eller så kan det nog passa med basilika & tomatsås till denna typ.

Birger

2021-12-01

Gott. Jag modifierade receptet något genom att tillsätta ca 1 tsk curry, litet kycklingfond och chiliflakes. Kan tänka mig att laga det igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2036 KJ / 487 kCal
Fett 13 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 54 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden