Bacongratinerad kyckling
Kycklingen bryns och får sedan gratineras i ugnen med sås och bacon. Den gräddiga såsen smaksatt med chilisås, curry och paprikapulver är kanongod och gör att kycklingen behålls saftig. Baconet ger god sälta. Servera med ris och morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2024
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g tärnat bacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
4 port ris
500 g morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3083 KJ / 736 kCal
Fett25 g
Salt2.7 g
Kolhydrater77 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt god och passar likväl som middag till en bjudning på helgen. Snabbt o enkelt Kommer göras igen.
Ida
2024-11-02Gott! Men kommer nog skära kycklingen i lite mindre bitar nästa gång.
Louise
2024-10-22Tog ca dubbelt så mycket kryddor, blev riktigt gott!
Klara sofie
2024-10-22