Bacongratinerad kyckling

Kycklingen bryns och får sedan gratineras i ugnen med sås och bacon. Den gräddiga såsen smaksatt med chilisås, curry och paprikapulver är kanongod och gör att kycklingen behålls saftig. Baconet ger god sälta. Servera med ris och morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2025

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
140 g tärnat bacon
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
4 port ris
500 g morötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3083 KJ / 736 kCal
Fett25 g
Salt2.7 g
Kolhydrater77 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken chilisås ska det vara ?
Simon
2025-03-24Hej Simon! Det är sån tomatbaserad som vi menar här. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-26Är det gul curry eller röd?
Jennifer
2025-02-03Hej Jennifer! Det är gul curry vi menar här. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-04Jag hade ingen curry och vispgrädde. Så det mycket gott.
Lena
2025-01-13