Gratinerad kyckling med ris

51
3
Gratinerad kyckling med ris

Ugnsgratinerad kyckling som serveras med fluffigt ris. Äts tillsammans med en krämig sås gjord på basilika. Morötter och cosmopolitansallad ger en fin krispighet till maträtten. Bon appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Gratinerad kyckling med ris

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
1 tsk
olivolja
-
salt och peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
ketchup
1 msk
senap
1/2
kruka basilika

Tillbehör

4
port ris
1/2
cosmopolitansallad
3
morötter

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Roy

2020-08-26

Gott! Körde hälften ketchup och hälften tomatpuré!

Anders

2017-10-23

Byt ut ketchup mot tomatpuré så blir det inte så sött.

Jonas

2017-10-19

Blev jättegott,nästa gång ska vi minska på mängden ketchup

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 522 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept