Gratinerad kyckling med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad kyckling med ris

Ugnsgratinerad kyckling som serveras med fluffigt ris. Äts tillsammans med en krämig sås gjord på basilika. Morötter och cosmopolitansallad ger en fin krispighet till maträtten. Bon appétit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stek kycklingen i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  3. Koka upp grädden med ketchup och senap. Grovhacka basilikan och rör ner den i såsen, smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 15 minuter.
  4. Tillbehör: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Lossa bladen från salladen. Skala och skär morötterna i stavar.
  6. Servera kycklingen med ris, sallad och morötter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 msk senap
  • 1/2 kruka basilika
Tillbehör
  • 4 port ris
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 3 morötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2181 kJ / 522 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept