Kyckling med krämigt täcke

En god och enkel kycklingrätt som är briljant. Vitlök, paprika och bacon gör såsen fyllig och smakfull. En god, riven lagrad ost som sakta får smälta i ugnen ger det krämiga täcket en knaprig yta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (4 kycklingbröstfilèer motsvarar ca 600 g)
1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor rostad paprika från burk (spara oljan till salladen)
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 dl riven lagrad ost (17 %)
1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
1 dl svarta oliver med kärnor
flingsalt
nymalen svartpeppar
basilikablad till garnering
Gör så här
00:03:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2040 KJ / 490 kCal
Fett31 g
Kommentarer
19 stMycket gott! Vi brukar ha coussous till
Els-marie
Mycket bra recept. Ökade på creme fraiche enligt tidigare tips och tog soltorkad tomat i brist på paprika, salladslök och vitlöksspray pga IBS. Det blev riktigt gott!
Monica
Fantastiskt gott! Men om man vill ha sås så ta bubbelt med creme fraiche! Även barnen i familjen gillade den och de är normalt inte speciellt förtjusta i sås.
Bodil
20101114 Lillemor Lundin en mycket god rätt som jag lagat många ggr. första gången när den kom i Buffé 2006. gör extra röra till. Alltid en succé Alla stora och små tycker om den
Lillemor
God rätt som jag lagat många gånger. Har även prövat att ha i ajvar vilket gör rätten mer mustig.
Anna
Enkelt att göra och jättegott. Man vill inte sluta äta! Detta kommer jag att göra många gånger. Jag gjorde extra mycket röra till. Mmm.
Charlotta
Tänker prova med tomatris med basilika till ,nästa gång...
Annica
verkligen gott och enkelt. Jag tog en burk vanlig creme fraiche, en fpk matlagningsgrädde och en halv västerbottenost, för att det skulle bli mer sås. Detta kommer jag göra många gånger.
Annica
Jättegott! Använde dock två burkar lättcreme fraiche samt ett helt paket riven västerbottenost. Smakade av med salt, peppar samt rikligt med franska örter. Hade även i några strimlade soltorkade tomater i oströran samt hackad purjolök. Oliverna strödde vi över maten efteråt.
Patricia
Jättegod kyckling som jag lagat flera gånger och bjudit på. Alltid uppskattad av gästera också. Jag har hällt i en paket med matlagningsgrädde i det "krämiga täcket" för att få lite sås till då jag serverat med ris.
Ann kerstin