Kyckling med krämigt täcke
En god och enkel kycklingrätt som är briljant. Vitlök, paprika och bacon gör såsen fyllig och smakfull. En god, riven lagrad ost som sakta får smälta i ugnen ger det krämiga täcket en knaprig yta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (4 kycklingbröstfilèer motsvarar ca 600 g)
1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor rostad paprika från burk (spara oljan till salladen)
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 dl riven lagrad ost (17 %)
1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
1 dl svarta oliver med kärnor
flingsalt
nymalen svartpeppar
basilikablad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2040 KJ / 490 kCal
Fett31 g
Kommentarer
Fantastiskt gott! Men om man vill ha sås så ta bubbelt med creme fraiche! Även barnen i familjen gillade den och de är normalt inte speciellt förtjusta i sås.
Bodil
2011-01-3020101114 Lillemor Lundin en mycket god rätt som jag lagat många ggr. första gången när den kom i Buffé 2006. gör extra röra till. Alltid en succé Alla stora och små tycker om den
Lillemor
2010-11-14God rätt som jag lagat många gånger. Har även prövat att ha i ajvar vilket gör rätten mer mustig.
Anna
2010-11-01