Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med krämigt täcke

En god och enkel kycklingrätt som är briljant. Vitlök, paprika och bacon gör såsen fyllig och smakfull. En god, riven lagrad ost som sakta får smälta i ugnen ger det krämiga täcket en knaprig yta.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kyckling: Hetta upp smör/rapsolja och bryn filéerna 3-4 minuter på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  3. Röra: Skala och hacka lök och vitlök. Hacka den rostade paprikan. Kärna ur hälften av oliverna och hacka dem.
  4. Bryn bacontärningarna lätt i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika och oliver till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
  5. Rör ihop riven ost och lättcrème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela röran över kycklingen och toppa med resten av oliverna. Gratinera i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig. (Skär ett snitt, om köttsaften är klar är den färdigstekt.) Garnera med basilika. Servera med en matig sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer (4 kycklingbröstfilèer motsvarar ca 600 g)
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor rostad paprika från burk (spara oljan till salladen)
  • 1 paket tärnat bacon (à 140 g)
  • 1 dl riven lagrad ost (17 %)
  • 1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • basilikablad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2040 kJ / 490 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden