Kyckling med krämigt täcke

Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Kyckling med krämigt täcke

En god och enkel kycklingrätt som är briljant. Vitlök, paprika och bacon gör såsen fyllig och smakfull. En god, riven lagrad ost som sakta får smälta i ugnen ger det krämiga täcket en knaprig yta.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Kyckling med krämigt täcke

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (4 kycklingbröstfilèer motsvarar ca 600 g)
1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor rostad paprika från burk (spara oljan till salladen)
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 dl riven lagrad ost (17 %)
1 burk lätt crème fraiche (à 2 dl)
1 dl svarta oliver med kärnor
flingsalt
nymalen svartpeppar
basilikablad till garnering

Gör så här

00:03:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Mycket gott! Vi brukar ha coussous till

    Els-marie

  • Mycket bra recept. Ökade på creme fraiche enligt tidigare tips och tog soltorkad tomat i brist på paprika, salladslök och vitlöksspray pga IBS. Det blev riktigt gott!

    Monica

  • Fantastiskt gott! Men om man vill ha sås så ta bubbelt med creme fraiche! Även barnen i familjen gillade den och de är normalt inte speciellt förtjusta i sås.

    Bodil

  • 20101114 Lillemor Lundin en mycket god rätt som jag lagat många ggr. första gången när den kom i Buffé 2006. gör extra röra till. Alltid en succé Alla stora och små tycker om den

    Lillemor

  • God rätt som jag lagat många gånger. Har även prövat att ha i ajvar vilket gör rätten mer mustig.

    Anna

  • Enkelt att göra och jättegott. Man vill inte sluta äta! Detta kommer jag att göra många gånger. Jag gjorde extra mycket röra till. Mmm.

    Charlotta

  • Tänker prova med tomatris med basilika till ,nästa gång...

    Annica

  • verkligen gott och enkelt. Jag tog en burk vanlig creme fraiche, en fpk matlagningsgrädde och en halv västerbottenost, för att det skulle bli mer sås. Detta kommer jag göra många gånger.

    Annica

  • Jättegott! Använde dock två burkar lättcreme fraiche samt ett helt paket riven västerbottenost. Smakade av med salt, peppar samt rikligt med franska örter. Hade även i några strimlade soltorkade tomater i oströran samt hackad purjolök. Oliverna strödde vi över maten efteråt.

    Patricia

  • Jättegod kyckling som jag lagat flera gånger och bjudit på. Alltid uppskattad av gästera också. Jag har hällt i en paket med matlagningsgrädde i det "krämiga täcket" för att få lite sås till då jag serverat med ris.

    Ann kerstin

Näringsvärde per portion

Energi2040 KJ / 490 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

  • Italiensk pytt
    Betyg 2.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerad kyckling med bacon
    Betyg 4 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosé- och hallondrink
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och basilikabruschetta
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad