Pasta med bacon och ostssallad
En busenkel och barnvänlig pastarätt som tillagas i ett nafs. Baconen steks och får sedan puttra i den krämig sås gjord på grädde och mjölk. Smula över den salta salladsosten, garnera med röda tomatskivor, rödlök, gyllengula majskorn och ät er mätta. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna strozzapretti)
1 rödlök
2 förp klippt bacon (à 140 g)
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
peppar
200 g salladsost
2 tomater
1 förp majskorn (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3225 KJ / 772 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag vill ha knaperstekt bacon så jag steker den tills den nästan är helt klar innan jag lägger i löken. När receptet kom ut fanns det plastburkar i kylen med kryddad salladsost, men idag tar jag fetaost. Det här är en väldigt smidig vardagsrätt.
Jaana
2021-05-25