UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Gratinerad kassler med vitlök

Gratinerad kassler med vitlök blir fort en favorit för hela familjen. Med smaksatt crème fraiche och färdigriven ost går det dessutom snabbt och lätt att svänga ihop. Perfekt vardagsmat, lika god på kvällen som i matlådan dagen efter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form. Bred crème fraichen över kasslern och toppa med osten. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera potatisen med kassler och ärter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med vitlök.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med vitlök. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Klimattips

Denna rätt görs mer klimatsmart genom att byta kasslern mot skivad kycklingfilé. Då minskas klimatpåverkan med 70 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g kassler
  • 2 dl lätt crème fraiche med vitlök eller bearnaise
  • 2 dl riven ost
  • 250 g gröna ärter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2156 kJ / 517 kCal