Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kassler med broccoli och blomkål

Kassler med broccoli och blomkål är en härlig, mättande och krämig gratäng. Den här rätten brukar alla uppskatta, framförallt barn. Den är god att äta som den är eller tillsammans med potatis, ris eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt grönsakerna tina och rinna av. Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna.
  3. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Koka upp under omrörning och låt såsen koka på svag värme ca 3 minuter.
  4. Rör ner ost och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Häll över såsen.
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med potatis, ris eller pasta.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, servera med potatis eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, svensk hårdost är laktosfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Uteslut osten.
Gör äggfri: servera med potatis, ris eller äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 500 g djupfryst broccoli och blomkål
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl riven ost 17%
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1674 kJ / 398 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden