När du är trött och hungrig efter jobbet kan du svänga ihop den här smarriga kassler- och tomatlådan, som är enkel och går snabbt att få upp på bordet! Lägg skivade tomater, purjolök, kassler, crème fraiche med chilisås, pesto och riven ost i en ugnssäker form och gratinera i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och isbergssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost. Byt ut pesto mot olivolja och finhackade färsk basilika samt hackade nötter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
väidgt gott och enkelt att laga,, barnen älskade det
Linda
2017-03-06Gott! Ingen purjolök hemma så jag tog rödlök. Gott att mosa potatisen i såsen
Christina
2017-02-18Nja, ingen höjdare. För lite sås (även fast jag tog dubbelt mot vad det står i receptet). Finns godare recept med kassler!
Felicia
2016-08-26