Kassler med mos och ärter

23
1
Kassler med mos och ärter

En perfekt mitt i veckan-middag när tiden är knapp och barnen är hungriga: Goda smörstekta kasslerskivor och en fluffig, len potatismos. Servera kasslern och moset med lättkokta gröna ärter som marinerats i en smakrik senapsvinägrett, de tillför både färg och lite barnvänligt sting.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Kassler med mos och ärter

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt och peppar

Ärter

250 g
frysta gröna ärtor
1 msk
senap
2 msk
vatten
2 msk
olja

Kassler

ca 600 g
kassler
1 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Rosita

11/29/2016

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2113 KJ / 505 kCal
Fett 14 g
Salt 6.6 g
Kolhydrater 49 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept