Kassler med mos och ärter

En perfekt mitt i veckan-middag när tiden är knapp och barnen är hungriga: Goda smörstekta kasslerskivor och en fluffig, len potatismos. Servera kasslern och moset med lättkokta gröna ärter som marinerats i en smakrik senapsvinägrett, de tillför både färg och lite barnvänligt sting.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt och peppar
Ärter
250 g frysta gröna ärtor
1 msk senap
2 msk vatten
2 msk olja
Kassler
ca 600 g kassler
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett14 g
Salt6.6 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Kommentar
Gott!
Rosita
2016-11-29