Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med mos och ärter

En perfekt mitt i veckan-middag när tiden är knapp och barnen är hungriga: Goda smörstekta kasslerskivor och en fluffig, len potatismos. Servera kasslern och moset med lättkokta gröna ärter som marinerats i en smakrik senapsvinägrett, de tillför både färg och lite barnvänligt sting.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mos: Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Lägg i potatisen och låt småkoka under lock tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av utan lock.
  2. Ärtor: Värm ärtorna i kokande vatten och häll sedan av vattnet.  
  3. Blanda senap, vatten och olja, smaka av med salt och peppar. Blanda vinägretten med ärtorna eller servera dressingen bredvid.
  4. Kassler: Skär kasslern i skivor och bryn i matfettet i en stekpanna.  
  5. Mos: Värm mjölken i en kastrull.
  6. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Tillsätt den varma mjölken och smaka av med salt och peppar. Vispa moset luftigt.
  7. Servera kasslern med mos och ärtor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
Ärter
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 msk senap
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olja
Kassler
  • ca 600 g kassler
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2113 kJ / 505 kCal