Gratinerad halloumipasta

Ett snabblagat och gott recept är denna gratinerade halloumipasta. Du gör den krämiga rätten av pasta, rödlök, zucchini, halloumiost, tomat, vitlök och inte minst mozzarella på toppen av gratängen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex penne)
1 liten rödlök
1 liten zucchini (à 250 g)
1 halloumi (à 250 g)
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 förp tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
1 förp färsk spenat (à 65 g)
1 förp riven mozzarella (à 150 g)
olivolja
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 612 kCal
Fett26 g
Salt4.9 g
Kolhydrater59 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stÄlskar denna halloumipasta och har gjort den många gånger. Funkar också perfekt som matlåda!
Julia
Det blev mycket gå gott! Och roligt att laga, lättsamt i ugnen. Men - för att det tar lång tid med föeberedelserna!
Irene
Gott och enkelt! Jag blandade i ca 1 dl creme fraiche också, blev mycket bra!
Jenni
God vegetarisk rätt som går att variera efter säsong och smak.
Eva
Körsbärstomaterna nämns bara i inledningen men läggs aldrig till i grytan. Kan ni uppdatera receptet så man vet om dessa skall stekas eller när dom skall läggas till?
Oskar
Hej Oskar! Oj, helt rätt, det står inte hur de ska användas. Tomaterna ska läggas ner i pastan tillsammans med övriga grönsaker och gratineras i ugnen. Tack för att du uppmärksammade detta och vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Min man och jag åt med god aptit men sa båda att nästa gång ( för det blir det ) ska vi ” höja upp” smakerna genom att tillsätta spiskummin.
Agneta
God och snabb vardagsmat
Cecilia
Många moment, som Therese skrev. Kanske inget för småbarnsfamiljen men god helgmat!
Linda
Denna är underbar. Hela familjens favorit och alla jag tipsar den om tycker detsamma! Gör dubbel sats och tycker absolut inte att det är för många steg. Kokar pastan i en stor kastrull sen öser jag ner allt i samma kastrull efter varje steg och blandar i den innan jag häller upp i ugnsform. Så smidigt!
Sandra
Gjorde dubbel sats men för en småbarnsfamilj var det alldeles för många moment så det tog för lång tid och slutresultatet vägde inte upp ansträngningen.
Therese