Gratinerad halloumipasta

Betyg 4.3 av 5.148 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Gratinerad halloumipasta

Ett snabblagat och gott recept är denna gratinerade halloumipasta. Du gör den krämiga rätten av pasta, rödlök, zucchini, halloumiost, tomat, vitlök och inte minst mozzarella på toppen av gratängen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Pastan syns i sin ugnsform som den lagats i. Den smälta osten överst och under skymtar tomat, zuchhini och pastan.

Ingredienser

4 portioner
250 g pasta (t ex penne)
1 liten rödlök
1 liten zucchini (à 250 g)
1 halloumi (à 250 g)
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 förp tomatsås (pastasåstyp, à 400 g)
1 förp färsk spenat (à 65 g)
1 förp riven mozzarella (à 150 g)
olivolja
salt
peppar

Gör så här

00:05:00
00:03:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Älskar denna halloumipasta och har gjort den många gånger. Funkar också perfekt som matlåda!

    Julia

  • Det blev mycket gå gott! Och roligt att laga, lättsamt i ugnen. Men - för att det tar lång tid med föeberedelserna!

    Irene

  • Gott och enkelt! Jag blandade i ca 1 dl creme fraiche också, blev mycket bra!

    Jenni

  • God vegetarisk rätt som går att variera efter säsong och smak.

    Eva

  • Körsbärstomaterna nämns bara i inledningen men läggs aldrig till i grytan. Kan ni uppdatera receptet så man vet om dessa skall stekas eller när dom skall läggas till?

    Oskar

    Hej Oskar! Oj, helt rätt, det står inte hur de ska användas. Tomaterna ska läggas ner i pastan tillsammans med övriga grönsaker och gratineras i ugnen. Tack för att du uppmärksammade detta och vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Min man och jag åt med god aptit men sa båda att nästa gång ( för det blir det ) ska vi ” höja upp” smakerna genom att tillsätta spiskummin.

    Agneta

  • God och snabb vardagsmat

    Cecilia

  • Många moment, som Therese skrev. Kanske inget för småbarnsfamiljen men god helgmat!

    Linda

  • Denna är underbar. Hela familjens favorit och alla jag tipsar den om tycker detsamma! Gör dubbel sats och tycker absolut inte att det är för många steg. Kokar pastan i en stor kastrull sen öser jag ner allt i samma kastrull efter varje steg och blandar i den innan jag häller upp i ugnsform. Så smidigt!

    Sandra

  • Gjorde dubbel sats men för en småbarnsfamilj var det alldeles för många moment så det tog för lång tid och slutresultatet vägde inte upp ansträngningen.

    Therese

Näringsvärde per portion

Energi2559 KJ / 612 kCal
Fett26 g
Salt4.9 g
Kolhydrater59 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
    Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chorizo bake med pankokrisp
    Betyg 4.4 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta al forno med frikadeller
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratinerade pastarullar
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad