Auberginepasta med tomat och borlottibönor

10
1 Klimatsmart
Auberginepasta med tomat och borlottibönor

Tänk om alla rätter kunde få puttra i en och samma gryta innan man äter det – vad enkelt livet hade varit! En auberginesås med massor av grönsaker och kryddor blir en smakrik sås som passar utmärkt till den färska pastan, kokta haricots verts och sallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Auberginepasta med tomat och borlottibönor

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
1 röd peppar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 kruka rosmarin
1 burk hela plommontomat (à 400 g)
1 msk honung
3 dl vatten
1 förp kokta borlottibönor
240 g svarta urkärnade oliver
salt
peppar
4 port pasta (gärna fullkorn)
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Andreas

2021-11-02

Varför rosmarin? Och varför så mycket?

Näringsvärde per portion

Energi 1984 KJ / 475 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden