Auberginepasta med tomat och borlottibönor
Tänk om alla rätter kunde få puttra i en och samma gryta innan man äter det – vad enkelt livet hade varit! En auberginesås med massor av grönsaker och kryddor blir en smakrik sås som passar utmärkt till den färska pastan, kokta haricots verts och sallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
1 röd peppar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 kruka rosmarin
1 burk hela plommontomat (à 400 g)
1 msk honung
3 dl vatten
1 förp kokta borlottibönor
240 g svarta urkärnade oliver
salt
peppar
4 port pasta (gärna fullkorn)
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1984 KJ / 475 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Varför rosmarin? Och varför så mycket?
Andreas
2021-11-02