Auberginepasta med tomat och borlottibönor

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
1Klimatsmart
Auberginepasta med tomat och borlottibönor

Tänk om alla rätter kunde få puttra i en och samma gryta innan man äter det – vad enkelt livet hade varit! En auberginesås med massor av grönsaker och kryddor blir en smakrik sås som passar utmärkt till den färska pastan, kokta haricots verts och sallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Auberginepasta med tomat och borlottibönor

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 aubergine (à ca 300 g)
1 röd peppar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 kruka rosmarin
1 burk hela plommontomat (à 400 g)
1 msk honung
3 dl vatten
1 förp kokta borlottibönor
240 g svarta urkärnade oliver
salt
peppar
4 port pasta (gärna fullkorn)
150 g haricots verts (bönor)
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Varför rosmarin? Och varför så mycket?

Andreas

2021-11-02

Näringsvärde per portion

Energi1984 KJ / 475 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Auberginepasta med pumpakärnor
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het zucchinigryta med borlottibönor
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och auberginepasta med parmesan
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockansk grönsakspanna
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Aubergineburgare med vitlökskräm och rostad potatis
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga