UNDER 45 MIN | Medel

Auberginepasta med tomat och borlottibönor

Tänk om alla rätter kunde få puttra i en och samma gryta innan man äter det – vad enkelt livet hade varit! En auberginesås med massor av grönsaker och kryddor blir en smakrik sås som passar utmärkt till den färska pastan, kokta haricots verts och sallad. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Auberginesås: Skölj, ansa och skär purjolöken i skivor. Skär auberginen i tärningar (ca 1,5 cm stora). Dela och kärna ur och hacka chilin.
  3. Fräs purjolök, aubergine och chili i olivoljan i en gryta och pressa i vitlöken samt rör i tomatpurén. Repa och hacka rosmarinen och rör ner i grytan.
  4. Tillsätt tomater, honung och vatten. Krossa tomaterna lätt med en sked. Låt koka ca 8 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ansa haricots vertsen och låt de koka med de sista 4 minuterna på pastans koktid.
  7. Auberginesås: Skölj borlottibönorna i kallt vatten och låt dem rinna av tillsammans med oliverna i en sil. Tillsätt borlottibönor och oliver i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera auberginesåsen med pasta och sallad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 1 röd peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 burk hela plommontomat (à 400 g)
  • 1 msk honung
  • 3 dl vatten
  • 1 förp kokta borlottibönor
  • 240 g svarta urkärnade oliver
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna fullkorn)
  • 150 g haricots verts
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1984 kJ / 475 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept