Gräslöksstekt lax med blomkålsmos

Kvällens middag är en perfekt kombination av smaker och texturer och är dessutom enkel att tillreda. Ett krämigt mos gjort på blomkål och potatis serveras med gräslökspanerade laxfiléer med en krispig yta. Duka fram den fräscha och lätt syrliga gurksalladen och ät dig mätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Ingredienser
4 portioner
Blomkålsmos
900 g mjölig potatis
1/2 blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
Gurksallad
1 citron
1 gurka
1 msk olivolja
Lax
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 dl ströbröd
4 port laxfilé (à 140 g)
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 640 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tips: skriv era tips på relevant punkt i receptet istället för i slutet när man lagat klart allt...
Simon
2024-10-29