Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple
Frestande parfait med citron och granatäpplekärnor i en lyxig grenadinesirap. Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple är en fantastisk dessert som både ser proffsig ut och smakar himmelskt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
6 portioner
Citronparfait
5 äggulor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl färskpressad citronjuice
finrivet skal av 2 citroner
5 dl vispgrädde
Grenadinesirap
1 citron
3 dl Grenadine (alkoholfri drinkmix, finns i välsorterade matbutiker)
1 stort granatäpple
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god dessert, såsen var pricken över i. Kommer att servera detta igen.
Åsa
2010-01-25God dessert, men man kan hoppa över såsen och ta någon annan frukt istället för granatäpple.
Veronica
2010-01-05Super lyckad dessert där man dock får se upp så att man inte låter grenadinen koka för länge. Enkel, god och billig.
Gabriella
2010-01-03