Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple

12
3
Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple

Frestande parfait med citron och granatäpplekärnor i en lyxig grenadinesirap. Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple är en fantastisk dessert som både ser proffsig ut och smakar himmelskt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple

Ingredienser

6 portioner

Citronparfait

5 äggulor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl färskpressad citronjuice
finrivet skal av 2 citroner
5 dl vispgrädde

Grenadinesirap

1 citron
3 dl Grenadine (alkoholfri drinkmix, finns i välsorterade matbutiker)
1 stort granatäpple

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från t ex Go Green.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Åsa

2010-01-25

Mycket god dessert, såsen var pricken över i. Kommer att servera detta igen.

Veronica

2010-01-05

God dessert, men man kan hoppa över såsen och ta någon annan frukt istället för granatäpple.

Gabriella

2010-01-03

Super lyckad dessert där man dock får se upp så att man inte låter grenadinen koka för länge. Enkel, god och billig.