Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsinsallad med granatäpple och pistage

Marocko är apelsinernas land och just den här apelsinsalladen är något av ett signum. Här får den sällskap av krämig matyoghurt, fruktig honung, läckert gröna pistagenötter och rubinröda granatäppelkärnor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
  2. Skala apelsinerna med kniv så att alla vita hinnor försvinner runt om. Skär i tunna skivor.
  3. Varva apelsinskivor på ett fat eller assietter.
  4. Toppa med granatäppelkärnor, yoghurt, pistagenötter, honung och kanel.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kläm lite på granatäpplet innan du delar det längs "midjan". Knacka på skalet med en sked så lossnar kärnorna lättare. Gör det gärna över en skål med vatten, då flyter de vita mellanväggarna som smakar beskt upp till ytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 granatäpple
  • 4 apelsiner
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 dl hackade pistagenötter (osaltade)
  • 4 msk flytande honung
  • 1/2 tsk malen kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1181 kJ / 282 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept