Apelsinsallad med granatäpple och pistage

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
0
Apelsinsallad med granatäpple och pistage

Marocko är apelsinernas land och just den här apelsinsalladen är något av ett signum. Här får den sällskap av krämig matyoghurt, fruktig honung, läckert gröna pistagenötter och rubinröda granatäppelkärnor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Apelsinsallad med granatäpple och pistage

Ingredienser

4 portioner
1   granatäpple
4   apelsiner
2 dl  matyoghurt (10 %)
1 dl  hackade pistagenötter (osaltade)
4 msk  flytande honung
1/2 tsk  malen kanel

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kläm lite på granatäpplet innan du delar det längs "midjan". Knacka på skalet med en sked så lossnar kärnorna lättare. Gör det gärna över en skål med vatten, då flyter de vita mellanväggarna som smakar beskt upp till ytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1181 KJ / 282 kCal
Fett11 g
Salt0.05 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Grane Cuotte (Kokt Vete)
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marockansk sötpotatissallad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yoghurt med honung, pistage & kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Panerad brieost med honung och pistagenötter
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin och grapefrukt med pistagehonung & vaniljglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga