Bellini med granatäpple
Sötsyrlig, bubblig, rosa och läskande – gör en variant av den populära drinken bellini där den festliga fördrinken görs med en sockerlag på granatäpple som toppas med mousserande vin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
6 portioner
2 färska granatäpplen (2 granatäpplen motsvarar ca 250 g frysta granatäppelkärnor)
1 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
750 ml mousserande vin (med eller utan alkohol)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi713 KJ / 171 kCal
Fett0.3 g
Salt0 g
Kolhydrater19 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Nora
2024-11-15Ljuvligt julig⭐️
Jeanette
2023-12-23