Granatäppelsirap

Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Granatäppelsirap

Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Granatäppelsirap

Ingredienser

1,5 dl
1 kg granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 kg granatäpplen motsvarar 450 g frysta kärnor)
1 1/2 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Låt den inte koka för länge (dvs mindre än 30 min) annars blir den stenhård.

    Maria

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4525 KJ / 1085 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater199 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Bellini med granatäpple
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Persisk kyckling
    Betyg 3 av 5.208 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax med granatäpple
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålsallad med granatäpple
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad