Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Grönkål är en fantastisk råvara som kan anta många olika former. Genom att stuva den med grädde och smaksätta med vällagrad ost har du ett lyxigt tillbehör till det mesta. Julskinkan, köttbiten, vegobiffarna… Det är bara fantasin som sätter gränserna!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g
Kommentarer
12 stJag gjorde som Helena, lät det koka länge, det tål att koka. Det blev gott, men i ärlighetens namn så är det ingen stuvning, mer en gräddkokt grönkål. Jag serverade den med kokt potatis och isterband. Nästa gång kommer jag att reda av den med mjöl för att få en stuvning som jag tänker mig. Inget är rätt och fel när det gäller matlagning, vi har alla olika referenser.
Attilla
Det står i receptet sjud i 10 min men det räcker absolut inte, minst 20 min körde jag.👍
Helena
Alltid med på julbordet. Mums!
Helena
Jättegott och enkelt!
Sofia
Åh så gott
Ursula
Hej! Kan man göra denna klar idag den 22/12 och värma julafton?
Annika
Hej Annika! Ber om ursäkt för sent svar. Men man kan förbereda, men vi skulle inte råda till att ha i osten förrän den dagen man värmer och serverar. God fortsättning! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej! Kan man göra denna grönkålsstuvning utan ost och muskotnöt?
Malin
Jättegott! Hällde stuvningen över en ugnsomelett. Även den suveränt god, ICAs recept Omelett i ugn. https://www.ica.se/recept/omelett-i-ugn-721853/
Susanne
En favorit på julbordet.
Moa
Supergott med Permesanost till
Solveig