UNDER 45 MIN | Avancerad

Sufflé med Västerbottensost

Sufflé med Västerbottensost är ett helt gudomligt gott tillbehör som kommer älskas av stora som små! Tillaga din sufflé i portionsformar och servera sedan gärna den varma och krämiga sufflén med lammracks och betor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ost och crème fraiche. Rör ner ägg, gräslök, ströbröd, citronskal och muskot. Smaka av med salt och peppar. Hit går att göra i förväg, smeten kan gärna vila.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fördela sufflésmeten i små ugnssäkra, lätt oljade portionsformar. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till en mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g riven Västerbottensost
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • olja till formarna

Näringsvärde
Per portion

Energi 1620 kJ / 390 kCal
Fett: 36 g
Läs mer om näringsvärden