Gräddig viltskavsgryta med pasta
Att äta gryta hör väl ändå hösten till? Här är det älgskav som åkt ner den gräddiga basen ihop med härliga smaksättare. Serveras med kokt och skruvig pasta samt röd mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021
Ingredienser
4 portioner
Viltskavsgryta
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
2 förp älgskav (à 240 g)
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad rosmarin
1 köttbuljongtärning
4 port pasta (gärna campanelle)
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2490 KJ / 596 kCal
Fett20 g
Salt2.2 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tillagade detta recept med skav som jag själv skar från svärfars älgfilé. Det var fantastiskt gott, så receptet är det inte fel på. Jag ersatte rosmarin med timjan och tillade lite kinesisk soya för färgens skull. Smaklig måltid!
Bengt
2022-09-28Enormt besviken kronhjort istället för älgskav. Smakade inget vidare. Tråkigt att man inte kan få den ingrediens som står i receptet.
Christer
2021-11-16Hej Christer! Du kan vända dig till vår Kundservice för att se vad som hänt med din order. https://www.ica.se/kundservice/. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-11-16