Gräddig viltskavsgryta med pasta

18
2
Gräddig viltskavsgryta med pasta

Att äta gryta hör väl ändå hösten till? Här är det älgskav som åkt ner den gräddiga basen ihop med härliga smaksättare. Serveras med kokt och skruvig pasta samt röd mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Gräddig viltskavsgryta med pasta

Ingredienser

4 portioner

Viltskavsgryta

1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
2 förp älgskav (à 240 g)
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad rosmarin
1 köttbuljongtärning
4 port pasta (gärna campanelle)

Till servering

65 g röd mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.  
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde  
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta. 



Gör så här

Tips

Rosmarin kan ersättas med timjan eller basilika.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Bengt

2022-09-28

Jag tillagade detta recept med skav som jag själv skar från svärfars älgfilé. Det var fantastiskt gott, så receptet är det inte fel på. Jag ersatte rosmarin med timjan och tillade lite kinesisk soya för färgens skull. Smaklig måltid!

Christer

2021-11-16

Enormt besviken kronhjort istället för älgskav. Smakade inget vidare. Tråkigt att man inte kan få den ingrediens som står i receptet.

Redaktionen ICAse

2021-11-16

Hej Christer! Du kan vända dig till vår Kundservice för att se vad som hänt med din order. https://www.ica.se/kundservice/. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2490 KJ / 596 kCal
Fett 20 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden