Gräddig viltskavsgryta med pasta

17
11 Klimatsmart
Gräddig viltskavsgryta med pasta

Att äta gryta hör väl ändå hösten till? Här är det älgskav som åkt ner den gräddiga basen ihop med härliga smaksättare. Serveras med kokt och skruvig pasta samt röd mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Gräddig viltskavsgryta med pasta

Ingredienser

4 portioner

Viltskavsgryta

1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
2 förp älgskav (à 240 g)
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad rosmarin
1 köttbuljongtärning
4 port pasta (gärna campanelle)

Till servering

65 g röd mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.  
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde  
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta. 



Gör så här

Tips

Rosmarin kan ersättas med timjan eller basilika.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Marcus

2021-11-21

Vidrigt. Fick dovhjortsskav i familjekassen. Full med brosk/ben så det kändes dom att tänderna sprack.

Margareta

2021-11-21

Håller med alla föregående kommentarer... Detta var ett riktigt bottennapp. Det värsta är väl skavet från Nya Zeeland ..Snacka om miljötänk!!! Peter P. Bollnäs

Sara

2021-11-20

Kom med icas matkasse - inte ens vi vuxna åt, och vi är inte kräsna. Vi äter mycket viltkött, men det här var hemskt. Håller med övriga kommentatorer om lukten vid tillagning. Skavet var dessutom från Nya Zeeland - hur kan man ens komma på tanken att frakta fryst skav över hela världen när vi har älg, hjort och ren i Sverige? Bottennapp i alla kategorier.

Näringsvärde per portion

Energi 2490 KJ / 596 kCal
Fett 20 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept