Gräddig räkgryta med pasta

12
3
Gräddig räkgryta med pasta

Pasta con gamberetti, eller pasta med räkor, står på kvällens meny! Räkorna i en gräddig sås med bönor, curry och vitlök serveras med fördel med pastan mezze maniche som fångar upp både såsen och räkorna i ett nafs. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Gräddig räkgryta med pasta

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna mezze maniche)

Räkgryta

1
rödlök
2 tsk
curry
1 msk
smör eller margarin
1
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
förp haricots verts (à 150 g)
1 1/2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar
1
förp frysta skalade räkor (à 400 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, matlagningsgrädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Christian

1/17/2021

Mycket gott, körde också som tidigare tipsat med lite extra cayenne och det gav en smakfull hetta. Kommer definitivt att lagas vid fler tillfälle.

David

10/21/2018

Byt ut pastan mot ris och tillsätt lite cayennepeppar och den blir ännu godare!

Åsa

9/11/2018

Riktigt god och väldigt enkel att göra. Vi hade en burk aoli hemma som passade perfekt till denna måltid.

Näringsvärde per portion

Energi 2124 KJ / 509 kCal
Fett 15 g
Salt 3.69 g
Kolhydrater 61 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept