Gräddig räkgryta med pasta
Pasta con gamberetti, eller pasta med räkor, står på kvällens meny! Räkorna i en gräddig sås med bönor, curry och vitlök serveras med fördel med pastan mezze maniche som fångar upp både såsen och räkorna i ett nafs. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
Räkgryta
1 rödlök
2 tsk curry
1 msk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 1/2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar
1 förp frysta skalade räkor (à 400 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2124 KJ / 509 kCal
Fett15 g
Salt3.69 g
Kolhydrater61 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Lite mer curry och nästa gång lägger jag till cashewnötter på tallriken 😋
Catherina
2024-07-11Jag slängde i lite chilisås och hade nudlar till, kunde dock ha vart lite mer curry
Carolina
2021-11-03Mycket gott, körde också som tidigare tipsat med lite extra cayenne och det gav en smakfull hetta. Kommer definitivt att lagas vid fler tillfälle.
Christian
2021-01-17