Du kanske tror att det är svårt att göra ärtsoppa? Men det blir, i princip, inte enklare än så här. Med frysta gröna ärtor, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar kommer du långt. Toppa med smörstekta krutonger och krämiga ägghalvor. Enkelt och supersmarrigt!
Läs noga innehållet i pasten och buljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild från Santa Maria.
Kommentarer
Josefin
12/15/2020Otroligt god soppa! Jag tog hälften creme fraîche och hälften grädde och kryddade lite extra. Råkade dock ta ingefära paste istället för vitlöks paste, men det visade sig att det fungerade det med, haha!
Lena
11/9/2020Ett tips är att servera med en klick Creme fraiche som är smaksatt med pepparrot! Jättegott!
Nina
11/3/2020Enkel och god soppa som är en fröjd för ögat med! Tack till alla som tipsat, hade i lite riven ingefära, cayennepeppar och pressad citron också och det blev jättegott! Hoppade över ägg denna gången men det passade väldigt bra med smörstekta krutonger av surdegsbröd.