Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger
Du kanske tror att det är svårt att göra ärtsoppa? Men det blir, i princip, inte enklare än så här. Med frysta gröna ärtor, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar kommer du långt. Toppa med smörstekta krutonger och krämiga ägghalvor. Enkelt och supersmarrigt!
Ingredienser
4 portioner
2 tsk rapsolja
1 skalad och hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g frysta gröna ärtor
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Tillbehör
2 msk smör
2 skivor bröd i 1 cm stora bitar
4 st krämigt kokta ägg
Dekoration
gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ärtsoppan var god och krämig🐾🩵🩵
Stina
2024-09-02Jättebra grundrecept att variera efter tycke och smak. Jag satte också till lite Cayennepeppar för mer sting och i brist på citron ca 2 kryddmått manchurpulver (mangopulver) för syra. Gott och billigt.
Paula
2024-08-26Götr!
Mia
2024-08-08