Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger

103
17
Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger

Du kanske tror att det är svårt att göra ärtsoppa? Men det blir, i princip, inte enklare än så här. Med frysta gröna ärtor, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar kommer du långt. Toppa med smörstekta krutonger och krämiga ägghalvor. Enkelt och supersmarrigt!

Skriv ut
Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger

Ingredienser

4 portioner
2 tsk
rapsolja
1
skalad och hackad gul lök
2 tsk
garlic paste eller pressade vitlöksklyftor (2 tsk paste motsvarar 2 pressade klyftor)
600 g
frysta gröna ärtor
7 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
2 dl
crème fraiche
-
salt
1/2 tsk
malen svartpeppar

Tillbehör

2 msk
smör
2
skivor bröd i 1 cm stora bitar
4 st
krämigt kokta ägg

Dekoration

gröna ärtor

För alla

Läs noga innehållet i pasten och buljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri:  byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild från Santa Maria.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Josefin

12/15/2020

Otroligt god soppa! Jag tog hälften creme fraîche och hälften grädde och kryddade lite extra. Råkade dock ta ingefära paste istället för vitlöks paste, men det visade sig att det fungerade det med, haha!

Lena

11/9/2020

Ett tips är att servera med en klick Creme fraiche som är smaksatt med pepparrot! Jättegott!

Nina

11/3/2020

Enkel och god soppa som är en fröjd för ögat med! Tack till alla som tipsat, hade i lite riven ingefära, cayennepeppar och pressad citron också och det blev jättegott! Hoppade över ägg denna gången men det passade väldigt bra med smörstekta krutonger av surdegsbröd.

Testa liknande recept