Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger
Du kanske tror att det är svårt att göra ärtsoppa? Men det blir, i princip, inte enklare än så här. Med frysta gröna ärtor, lök, vitlök, grönsaksbuljong och svartpeppar kommer du långt. Toppa med smörstekta krutonger och krämiga ägghalvor. Enkelt och supersmarrigt!
Ingredienser
4 portioner
2 tsk rapsolja
1 skalad och hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g frysta gröna ärtor
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Tillbehör
2 msk smör
2 skivor bröd i 1 cm stora bitar
4 st krämigt kokta ägg
Dekoration
gröna ärtor
För alla
Läs noga innehållet i pasten och buljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild från Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade ingen creme fraiche, så det blev en blandning av yoghurt och grädde istället. Tog någon dl extra ärtor och även en stump ingefära. Det blev jättegott!
Robert daniel
2024-03-25Toppengod soppa! Precis den smak jag längtade efter. Fyllig och mättande
Margit
2024-02-01Jättegod soppa! Enkel att tillaga.
Gunilla
2023-12-09