Gräddig kycklingfilé med pressgurka

Betyg 4.5 av 5.98 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Gräddig kycklingfilé med pressgurka

Saftiga kycklingfiléer som först bryns och sedan får puttra i en ljuvligt god gräddsås smaksatt med umamirik soja. Servera med nykokt ris och en klassisk pressgurka vars friska smak och krispiga textur gifter sig fint med den krämiga kycklinggrytan. Garnera med vackra röda mangoldblad och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Gräddig kycklingfilé med pressgurka

Ingredienser

4 portioner

Gurka

2 msk strösocker
1 msk ättika (12%)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 gurka
1/2 ask gräslök (à 20 g)
4 port ris eller kokt potatis

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 msk kinesisk soja
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
65 g röd mangold (eller annan grön sallad)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Väldigt enkelt och gott! Gjorde lite mer sås. Kommer bli fler gånger.

    Veronika

  • Blir det inte onödigt mastigt med fyra portioner ris eller potatis i pressgurkan? Fast det räcker ju längre förstås.

    Lena

  • Mycket gott! Kan man laga den i ugn också. Skulle vilja bjuda flera personer på detta.

    Helena

  • En succé hos hela familjen.

    Cecilia

  • Supergott och enkelt. Jag hade ingen vispgrädde hemma så jag skippade mjölken och tog bara matlagningsgrädde istället. Tillsatte även torkade tomater, en burk konserverade champignoner samt en skvätt sirap i för lite sötma .

    Anja

  • Väldigt lite jobb för mycket smak. Nästa gång ska jag göra dubbelt så mycket sås och mer gurka.

    Maria

  • Gott, rårörda lingon hade passat bra till. Serverade med potatis.

    Emilia

  • Blev jättegott.

    Aydin

  • Väldigt enkel att tillaga så nu står rätten på veckoplaneringen lite då och då. Gurkan gick hem hos barnen också.

    Jaana

  • Hej Per-Ola! Inget fel i receptet, det stämmer med 1 msk, men man måste röra då och då. Det är för att den ska hinna läggas in fortare än om man har mer vatten. Då det tar längre tid. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi2531 KJ / 605 kCal
Fett20.8 g
Salt2.84 g
Kolhydrater60.1 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kyckling med gräddsås och pressgurka
    Betyg 4.3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräddig viltskavsgryta med pasta
    Betyg 2.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad