Gräddig kotlettgryta med timjan
En härligt krämig kotlettgryta går inte av för hackor. Särskilt inte när hela rätten går på under 30 minuter att laga. Under tiden grytan lagas och sjuder kokar du riset och skär upp en sallad. Sen är det bara att äta och njuta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Gryta
600 g benfri fläskkotlett
1 gul lök
1 msk hackad färsk timjan
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Sallad
1/2 isbergssalladshuvud
250 g körsbärstomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 614 kCal
Fett24 g
Salt1.4 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst efter följt recept.
Magdalena
2021-09-12Smaklöst och kött konsistens var lite meh. Det skulle ha varit roligare med falukorv.
Camilla
2021-09-09Smaklöst om man följde receptet men med mer kryddning blev det kanongott!
Camilla
2021-09-09