Gräddig kotlettgryta med timjan

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
4
Gräddig kotlettgryta med timjan

En härligt krämig kotlettgryta går inte av för hackor. Särskilt inte när hela rätten går på under 30 minuter att laga. Under tiden grytan lagas och sjuder kokar du riset och skär upp en sallad. Sen är det bara att äta och njuta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Gräddig kotlettgryta med timjan

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Gryta

600 g benfri fläskkotlett
1 gul lök
1 msk hackad färsk timjan
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk tomatpuré
salt
peppar

Sallad

1/2 isbergssalladshuvud
250 g körsbärstomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Smaklöst efter följt recept.

Magdalena

2021-09-12

Smaklöst och kött konsistens var lite meh. Det skulle ha varit roligare med falukorv.

Camilla

2021-09-09

Smaklöst om man följde receptet men med mer kryddning blev det kanongott!

Camilla

2021-09-09

Näringsvärde per portion

Energi2573 KJ / 614 kCal
Fett24 g
Salt1.4 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett i pestogräddsås med pasta
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig kotlettgryta med syrlig gurka
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i tomat- och olivsås
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlettgryta med potatis och apelsin
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lök- och champinjonfylld kotlett
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i gräddsås med gnocchi
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga