UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Gräddig fläskgryta med paprikapesto

Ett enkelt och gott sätt att smaksätta din gryta är att vända ner lite pesto! Den förhöjer fläskfärsen ihop med matlagningsgrädden, och när de får koka upp ihop blir det en oslagbar kombo! Servera med kokt potatis och knaprig gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll i grädden och låt sjuda ca 2 minuter.
  3. Rör ner peston och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera grytan med potatis och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Smaka av grytan med sambal oelek.

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 500 g fläskfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 130 g pesto paprika
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3178 kJ / 759 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept