Gräddig fläskgryta med paprikapesto

15
4
Gräddig fläskgryta med paprikapesto

Ett enkelt och gott sätt att smaksätta din gryta är att vända ner lite pesto! Den förhöjer fläskfärsen ihop med matlagningsgrädden, och när de får koka upp ihop blir det en oslagbar kombo! Servera med kokt potatis och knaprig gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Gräddig fläskgryta med paprikapesto

Ingredienser

900 g
potatis
500 g
fläskfärs
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
130 g
pesto paprika
1
gurka

Att ha hemma

1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Smaka av grytan med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hanna

2020-08-15

Det blev god smak på "såsen" men fläskfärs är ingen hit, alldeles för fett!

Terese

2020-08-05

Supergod smak! Fett mej jäkligt gott

Johanna

2020-08-04

ca 1 tsk sriracha hot och några babymorötter lyfte

Näringsvärde per portion

Energi 3178 KJ / 759 kCal
Fett 51 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept