Gräddig fläskgryta med paprikapesto
Ett enkelt och gott sätt att smaksätta din gryta är att vända ner lite pesto! Den förhöjer fläskfärsen ihop med matlagningsgrädden, och när de får koka upp ihop blir det en oslagbar kombo! Servera med kokt potatis och knaprig gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
500 g fläskfärs
2 1/2 dl matlagningsgrädde
130 g pesto paprika
1 gurka
Att ha hemma
1/2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3178 KJ / 759 kCal
Fett51 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott MEN den skar sig! Lite väl fet.
Marie
2021-11-27Det blev god smak på "såsen" men fläskfärs är ingen hit, alldeles för fett!
Hanna
2020-08-15Supergod smak! Fett mej jäkligt gott
Terese
2020-08-05