Färssås med pesto och oliver

24
3
Färssås med pesto och oliver

En lättlagad rätt som du snabbt svänger ihop med underbara smaker. Färssåsen får sin smak från peston och oliverna som passar perfekt ihop med farfalle-pastan. Den krispiga broccolin adderar grönska och gör rätten komplett. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Färssås med pesto och oliver

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
ca 480 g
fläskfärs
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna farfalle)
250 g
broccoli
1
förp svarta oliver (à 235 g)
1/2 dl
pesto basilika
2 1/2 dl
matlagningsgrädde

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på peston. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Skär broccolin smått och stek den (istället för att koka den) i olivolja med salt, vitlök och lite chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Johanna

1/11/2018

Jag fixar inte riktigt smaken av fläskfärs, annars hade det nog varit gott. Båda barna åt utan att klaga, alltid något!

Cecilia

1/10/2018

Kanonbra vardagsrätt som uppskattades av hela familjen. Tog dock ganska mycket pesto eftersom detta är så himla gott!

Sonja

1/9/2018

Det här var verkligen inte gott! Väldigt besviken på detta recept, bättre kan ni.

Näringsvärde per portion

Energi 3106 KJ / 743 kCal
Fett 38 g
Salt 3.23 g
Kolhydrater 59 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept