Färssås med pesto och oliver
En lättlagad rätt som du snabbt svänger ihop med underbara smaker. Färssåsen får sin smak från peston och oliverna som passar perfekt ihop med farfalle-pastan. Den krispiga broccolin adderar grönska och gör rätten komplett. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
ca 480 g fläskfärs
1 msk olja
salt
peppar
4 port pasta (gärna farfalle)
250 g broccoli
1 förp svarta oliver (à 235 g)
1/2 dl pesto basilika
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3106 KJ / 743 kCal
Fett38 g
Salt3.23 g
Kolhydrater59 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag fixar inte riktigt smaken av fläskfärs, annars hade det nog varit gott. Båda barna åt utan att klaga, alltid något!
Johanna
2018-01-11Kanonbra vardagsrätt som uppskattades av hela familjen. Tog dock ganska mycket pesto eftersom detta är så himla gott!
Cecilia
2018-01-10Det här var verkligen inte gott! Väldigt besviken på detta recept, bättre kan ni.
Sonja
2018-01-09