Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Tikka masala med färs och broccoli

Denna indiskt inspirerade rätt är otroligt lätt att laga, och framförallt god att äta! Grytan kokas samman med smaker av kokosmjölk och tikka masala, och äts med fördel ihop med ris eller nudlar. Den krispiga broccolin förhöjer rätten ytterligare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Stek löken och färsen i oljan i en stekpanna. Rör ner kryddan och kokosmjölken. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Ansa och skär broccolin i buketter. Koka dem i saltat vatten ca 4 minuter.
  4. Servera grytan med ris och broccoli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddpåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris, glas- eller risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 500 g blandfärs
  • 30 g tikka masala kryddblandning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 250 g broccoli
Att ha hemma
  • 4 port ris eller nudlar
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3147 kJ / 753 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer