Tikka masala med färs och broccoli
Denna indiskt inspirerade rätt är otroligt lätt att laga, och framförallt god att äta! Grytan kokas samman med smaker av kokosmjölk och tikka masala, och äts med fördel ihop med ris eller nudlar. Den krispiga broccolin förhöjer rätten ytterligare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1 tsk olja
1 förp tikka masala kryddblandning (à 35 g)
400 ml kokosmjölk
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2854 KJ / 685 kCal
Fett35 g
Salt1.5 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Kommentarer
Adderade jordnötter vid servering, gott.
Malin
2024-01-26Väldigt gott!
Marianne
2022-11-28Enkelt, och gott. Viktigt att steka på färsen ordentligt innan man dunkar i kryddorna och kokosmjölken.
Martin
2022-11-21