Gös med brynt matjessmör

Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Gös med brynt matjessmör

Smakrik och smart sommarmat utan stress, det brynta smöret med matjes och lök kan göras en stund i förväg. Hittar du ingen gös så går torsk eller abborre precis lika bra.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Gös med brynt matjessmör

Ingredienser

4 portioner
100 g smör
1 kruka dill
700 g färskpotatis
1 gul lök
1 citron
100 g matjessill
700 g färsk gösfilé
smör till stekning
1 tsk salt
ev blommor av gräslök till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Umamibomb! Ny favorit!

Olle

2024-08-25

Jättegott, mycket smak!

Karin

2021-08-28

Näringsvärde per portion

Energi2341 KJ / 559 kCal
Fett30 g
Salt3.9 g
Kolhydrater29 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gös à la Mornay
Betyg 3.8 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon
Betyg 3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill med färskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör
Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Matjessill med krossad färskpotatis och brynt smör
Betyg 3.9 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad