Goi cuon – Sommarrullar med räkor

Sommar- eller färska vårrullar med räkor är enkelt, krispigt, fräscht och gott! Den traditionella rätten från Vietnam med risnudlar, räkor, mango och gurka inslagna i rispapper avnjuts med den sötsyrliga dippsåsen nouc cham.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
4 portioner
Nouc cham-dippsås
3 msk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
3 msk kallt vatten
2 msk strösocker
1 finhackad röd peppar (chili)
2 finhackade vitlöksklyftor
Fyllning
1 förp risnudlar (à ca 180 g)
2 msk neutral olja
3 vitlöksklyftor
400 g skalade räkor
salt
svartpeppar
1 omogen mango
1 gurka
200 g hjärtsallad
16 ark rispapper
färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stFinns det någon anledning till att det ska vara omogen mango?
Elin
Hej Elin! Här ska mangon strimlas tunt och då behöver den vara omogen för att in bli mos. Det går såklart bra att ha mogen och skära den i tex tärningar i stället. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man förbereda dessa någon dag innan?
Anna
Hej Anna! Nja, det skulle jag inte rekommendera dessvärre. Dom blir allra godast om man gör dom precis innan man ska äta. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Blev nog lite gaaalet i delen "ingredienser" alla verkar ingå i enbart dippsåsen? :)
Emma
Hej Emma! Tack för din kommentar. Vi har nu gjort receptet lite tydligare. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket