Asiatisk dressing - nuoc cham
Nuoc cham är en vietnamesisk dippsås som är suverän även som dressing till en asiatisk sallad. Lime och mynta ger en frisk smak till den smakrika såsen med risvinger och fisksås. Låt gärna salladsingredienser som tunna risnudlar och böngroddar dra i nuoc chamsåsen en stund innan servering.
Ingredienser
4 portioner
1/2 chili
1 vitlöksklyfta
2 msk risvinäger
2 msk fisksås (nam pla)
2 msk färskpressad lime
2 tsk socker
12 myntablad
Till servering
böngroddar
risnudlar
strimlade sockerärtor
grön bladsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi971 KJ / 232 kCal
Fett7 g
Salt0.54 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g
Kommentarer
Det här receptet är annorlunda från det publicerat i buffé #04/2023 Är det här en uppdaterad version?
Chanelle
2023-08-03Hejsan, ”nuoc cham” är den korrekta stavningen. Det smakas bättre med färskpressad citron. Mvh Linn D.
Linh
2021-04-24