Asiatisk dressing - nuoc cham

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Asiatisk dressing - nuoc cham

Nuoc cham är en vietnamesisk dippsås som är suverän även som dressing till en asiatisk sallad. Lime och mynta ger en frisk smak till den smakrika såsen med risvinger och fisksås. Låt gärna salladsingredienser som tunna risnudlar och böngroddar dra i nuoc chamsåsen en stund innan servering.

Asiatisk dressing - nuoc cham

Ingredienser

4 portioner
1/2 chili
1 vitlöksklyfta
2 msk risvinäger
2 msk fisksås (nam pla)
2 msk färskpressad lime
2 tsk socker
12 myntablad

Till servering

böngroddar
risnudlar
strimlade sockerärtor
grön bladsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Det här receptet är annorlunda från det publicerat i buffé #04/2023 Är det här en uppdaterad version?

Chanelle

2023-08-03

Hejsan, ”nuoc cham” är den korrekta stavningen. Det smakas bättre med färskpressad citron. Mvh Linn D.

Linh

2021-04-24

Näringsvärde per portion

Energi971 KJ / 232 kCal
Fett7 g
Salt0.54 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Myntasås
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vietnamesiska isbergsrullar med räkor och nouc chamsås
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Myntate
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm romdrink
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga