Ungersk köttgryta med korv och paprika
Kryddig fläskkarré i traditionell ungersk gryta med både stark korv och paprika. Kumminfrön, timjan, vitlök och spiskummin bidrar också till grytans mustiga smak. Ett långkok som smaklökarna minns länge.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskkarré
2 gula lökar
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk kumminfrö
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad timjan
400 g krossade tomater
4 dl vatten
salt och nymald svartpeppar
300 g färsk stark korv, t ex chorizo eller annan smaksatt med paprika
2 dl gräddfil
För alla
Kontrollera ingredienserna i korven. I övrigt fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250 KJ / 537 kCal
Fett35.6 g
Salt2.1 g
Kolhydrater19.3 g
Protein34.2 g
Kommentar
Fantastiskt gott!!!
Irene
2022-01-15