Ungersk köttgryta med korv och paprika
Kryddig fläskkarré i traditionell ungersk gryta med både stark korv och paprika. Kumminfrön, timjan, vitlök och spiskummin bidrar också till grytans mustiga smak. Ett långkok som smaklökarna minns länge.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskkarré
2 gula lökar
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk kumminfrö
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad timjan
400 g krossade tomater
4 dl vatten
salt och nymald svartpeppar
300 g färsk stark korv, t ex chorizo eller annan smaksatt med paprika
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2250 KJ / 537 kCal
Fett35.6 g
Salt2.1 g
Kolhydrater19.3 g
Protein34.2 g
Kommentar
Fantastiskt gott!!!
Irene
2022-01-15