Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ungersk köttgryta med korv och paprika

Kryddig fläskkarré i traditionell ungersk gryta med både stark korv och paprika. Kumminfrön, timjan, vitlök och spiskummin bidrar också till grytans mustiga smak. Ett långkok som smaklökarna minns länge.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tärningar (ca 2 x 2 cm).
  2. Skala och tärna löken. Dela, kärna ur och tärna paprikorna. Skala och finhacka vitlöken. 
  3. Bryn köttet i olivoljan i en gryta.  
  4. Tillsätt lök, paprika, vitlök och kryddor och stek 3-5 minuter så att löken får färg. 
  5. Tillsätt tomater och vatten. Krydda med salt och peppar.  
  6. Låt småkoka under lock ca 1 timme.  
  7. Skär korven i skivor. Stek dem snabbt i en torr, het stekpanna och tillsätt dem i grytan. 
  8. Låt koka ytterligare 30 minuter utan lock. 
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera grytan toppad med en klick gräddfil.

För alla

Kontrollera ingredienserna i korven. I övrigt fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskkarré
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • salt och nymald svartpeppar
  • 300 g färsk stark korv, t ex chorizo eller annan smaksatt med paprika
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2250 kJ / 537 kCal