Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Goda pizzafisken

Roligt och inspirerande fiskrecept som passar stora som små! Blanda till en smarrig sås av grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar som du häller över fisken (tänk på att smaka på såsen så att du blir nöjd med kryddningen). Strö över ost och tillaga i ugnen ca 30 minuter. Servera tillsammans med potatis och ärter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka tills den blir mjuk, ungefär 15-20 minuter.
  4. Lägg torsken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera torsken med potatis och ärter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 1 kg sommar potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 300 g gröna ärter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2246 kJ / 535 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer