Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med grönärtskräm och pasta

En snabb och enkel laxpasta tillagad med enkla och goda ingredienser, kan det bli bättre? En puré av gröna ärtor och grädde gör du på nolltid och gör pastan krämigt smarrig. Tärnade tomater och en skvätt vinäger blandas ihop med pastan och det hela serveras med härlig stekt lax.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hälften av ärterna med grädden och mixa till en puré.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i en stor kastrull. Lägg i resten av ärterna när det återstår någon minut av pastans koktid.
  3. Skär laxen i fyra bitar. Stek dem i hälften av oljan ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar
  4. Tärna tomaterna. Blanda dem med vinägern och resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Värm grönärtskrämen och smaka av med salt och peppar. Vänd ner den i pastan tillsammans med tomaterna.
  6. Servera laxen med pasta.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g gröna ärter
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 port pasta, gärna gnocchi
  • ca 550 g lax
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 3 tomater
  • 1 tsk vinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2879 kJ / 689 kCal