Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Betyg 4.4 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Den här gratängen med potatisgnocchi har allt – smörstekt svamp, mustig ratatouille och krämig mozzarella som får smälta i ugnen. Toppa med pesto och pumpakärnor innan gräddning och strö över ruccola vid servering!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Gnocchigratäng med svamp och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

750 g blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini och paprika)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/4 dl olivolja
1/2 msk tomatpuré
1/2 förp krossade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
250 g champinjoner
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g färsk gnocchi (potatis)
250 g mozzarella
ca 1 dl basilikapesto
2 msk pumpakärnor
65 g rucola

Gör så här

00:05:00
00:10:00
00:40:00
00:05:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Tar lång tid men är en favorit

    Hanna

  • Riktigt gott. Tog mer pumpakärnor än vad som stod i receptet, mer chrunchit.

    Ann-charlotte

  • Ganska smaklös. Lång tillagningstid med viss besvikelse efter insatsen.

    Fredrik

  • Anders, Gnocchin tillagas i ugn i detta recept. Vanligen ska även färsk gnocchi kokas

    Ida

  • Gnocchi behöver inte kokas om man har färsk är det rätt uppfattat?

    Anders

  • En stor favorit

    Petra

  • Står mitt i lagandet av den här rätten och inser att ”under 45 minuter” i det här fallet är minst 70 minuter… kanske läge att uppdatera tidsåtgången. Hade jag noterat i själva receptet att det skulle ta så här lång tid hade jag valt en annan rätt en tisdag.

    Gabriella

    Ojoj! Stort tack Gabriella för att du uppmärksammade oss på detta, miss av oss. Vi har nu uppdaterat tidsåtgången, hoppas det smakade gott när rätten väl blev klar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Mycket hackande som tar tid men ändå värt det. Blev gott och mättande men min man ville ha en köttbit till. För min del räckte det gott med denna mastiga gratäng. Men peston blev bränd så bättre ta den efter haft i ugn.

    Nelly

  • Jag brukar hoppa över mozzarellan och bara koka Gnocchin istället för att ha det i ugnen. Blir supergott varena gång! Mitt absoluta favorit recept!

    Isabell

  • Väldigt gott! Lättlagad var den också. . 10/10

    Amanda

    Tack Amanda för ditt finfina betyg. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3498 KJ / 828 kCal
Fett38 g
Salt3.5 g
Kolhydrater87 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pastagnocchi med bacon och salvia
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostas med krämig gnocchi
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gnocchi med tomat och mozzarella
    Betyg 4.4 av 5.178 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gnocchi med brynt kaprissmör
    Betyg 4.7 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad