Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ricottapudding med rostade nötter och honung

Mjuk och krämig efterrätt som lockar de flesta till en extra portion! Ricottapuddingen som toppas med rostade hasselnötter och honung smakar ljuvligt tillsammans med en klick vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Rör ihop ricottaost med ägg, socker och rivet citronskal.
  3. Häll smeten i en smord form.
  4. Grädda puddingen i ugnen 30-40 minuter eller tills den har stelnat.
  5. Servera ricottapuddingen ljummen med rostade, skivade hasselnötter och varm honung eller lönnsirap vid sidan om. Gott att servera glass eller bärsås till puddingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk ricottaost
  • 4 ägg
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk citronskal
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl honung eller lönnsirap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?