Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Hemmagjord gnocchi är enkelt, om än lite pilligt, men framförallt väldigt gott! Här har gnocchis huvudingrediens potatis även fått sällskap av rotselleri och serveras med krämig ricotta, stekt svamp och brynt smör med salvia.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp

Ingredienser

4 portioner

Rotsellerignocchi

400 g fast potatis
400 g rotselleri
1 ägg
1 tsk salt
1 dl riven parmesan
ca 5 dl vetemjöl
2 msk olja
2 msk smör (till stekning av gnocchi)
2 msk olja (till stekning av gnocchi)
50 g smör
1/2 kruka salvia
1 dl hackade hasselnötter
250 g svamp (t ex kantareller eller skogschampinjoner)
2 msk smör
svartpeppar

Till servering

250 g ricottaost
1 dl riven parmesan

Gör så här

00:05:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Tog en genväg med färdiga gnocchi. Ugnsstekte småbitar av rotselleri och blandade i med svampen. Mycket gott!

    Cecilia

  • Otroligt gott! Kräver lite tid och upp uppmärksamhet men värt alltihop. Man kan med fördel göra mer brynt smör än receptet säger. Vi frös in halva degen och gjorde rätten igen några veckor senare. Gick jättebra. Rekommenderas!

    Elin

  • Spännande smak. Mindre ricotta än i receptet ska det vara tycker jag och vi åt den mer italienska charkuterier. Bra recept!

    Mats-ola

  • Kan man även koka dem dagen innan och steka inför servering?

    Lisa

  • Kan man göra iordning gnocchin dagen innan och sedan koka strax innan servering?

    Emma

    Hej Emma! Ja, det går bra, se bara till att ha rikligt med mjöl runtom de färdiga gnocchin så att de inte klibbar ihop sig. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi4186 KJ / 1001 kCal
Fett61 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
    Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatgnocchi med ricotta
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamp- och ricottapasta
    Betyg 2.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad