Gnocchi med zucchini, citron och ricotta

Vill du ha en enkel, god och snabb vardagsmiddag? Då ska du servera krämig ricotta tillsammans med stekt gnocchi och zucchini med smak av vitlök och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1820 KJ / 439 kCal
Fett26 g
Salt4 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stDet blev inte gott! Min affär hade inte potatisgnocchi så jag tog potatiskroketter istället. Det blev ej bra! Receptets mängd Citron o vitlök på rätt mängd Zuzzini blev för stark. Råkade ta dubbel mängd salt i Ricottaosten,,,,,,,, vilken upplevdes väldigt torr,,,,,,,,,,, så NÄ!Margareta.
Margareta
Jättesmarrigt och lätt. Kan förstärkas med kött för den som vill, kyckling eller kallskuret. Jag lade till en påse babyspenat tillsammans med zucchini på slutet. Gott.
Peter
Mycket gott och lättlagat
Pia
Supergott! Vi brukar hacka zucchinin o mindre bitar och blanda med gnoccin på slutet, samt servera allt med färsk ruccola och grissini
Anna
Jättegott och super enkelt! Perfekt till matlådor :)
Shilpa
Gott och lättlagat. Nästa gång ska jag prova tipset från andra som kommenterat att lägga till lite citronsaft. Receptet skulle bli ännu bättre med lite tillägg av friskhet.
Peter
Jättelätt och väldigt gott. Har gjort receptet många gånger nu
Lina
Otroligt snabbt- och lättlagat. Supergott!
Lina
Bra grund. Pressade lite citron över också 👌🏻
Sara
Bra basrecept. I ricottan hade vi även i saft från en citron samt en matsked honung. Vi lade till morötter och stekt kyckling.
Claudia