Gnocchi alla sorrentina med sallad
Gnocchi alla sorrentina är en ljuvlig italienskt gratäng döpt efter den italienska staden Sorrento på Amalfikusten. Servera gärna denna enkla men lyxiga gratäng med gnocchi, tomatsås och mozzarella tillsammans med en krispig grönsallad med gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
Grönsallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Istället för bacon körde jag med bräckta Salsicciaslantar. Tomatsåsen fick en skvätt balsamvinäger och några droppar acaciahonung. Inte tråkigt alls :-)
Andreas
2023-03-30Testade detta med tipsen i kommentarerna och la till bacon, vitlök och färsk basilika, la också till lite farinsocker och oregano i såsen, så gott och enkelt!
Ellen
2023-03-26Lite överbliven riven gratäng ost gick utmärkt att strö över!
Elin
2023-03-15