Gnocchi alla sorrentina med sallad
Gnocchi alla sorrentina är en ljuvlig italienskt gratäng döpt efter den italienska staden Sorrento på Amalfikusten. Servera gärna denna enkla men lyxiga gratäng med gnocchi, tomatsås och mozzarella tillsammans med en krispig grönsallad med gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 tsk olivolja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
salt
svartpeppar
500 g färsk gnocchi
1 dl riven parmesan
250 g mozzarella
Grönsallad
1 gurka
1 förp blandsallad (à 65 g)
1 - 2 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1999 KJ / 483 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Istället för bacon körde jag med bräckta Salsicciaslantar. Tomatsåsen fick en skvätt balsamvinäger och några droppar acaciahonung. Inte tråkigt alls :-)
Andreas
2023-03-30Testade detta med tipsen i kommentarerna och la till bacon, vitlök och färsk basilika, la också till lite farinsocker och oregano i såsen, så gott och enkelt!
Ellen
2023-03-26Lite överbliven riven gratäng ost gick utmärkt att strö över!
Elin
2023-03-15