Gnocchi med tomat och mozzarella

Betyg 4.4 av 5.178 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Gnocchi med tomat och mozzarella

Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Gnocchi med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk gnocchi
olivolja
1/2 tsk salt
5 dl tomatsås (se grundrecept under steg 2)
2 mozzarella (à 125 g)

Till servering

1/2 dl riven parmesan
1 dl färsk basilika
grönsallad

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Supergod och enkel rätt som uppskattas hemma. Brukar också toppa med lite rostade pumpakärnor och pesto.

    Charlotta

  • Blev inspirerad av kommenterarna så stekte på salsicciafärs, lite lök och vitlök i stekpanna. La i gnocchin så de fick lite yta och sedan i med en burk Arabiata sås. Smakade av med salt och peppar. Rev sönder mozzarella och sedan in med pennan i ugnen på 225° i 20 minuter. Riktigt gott!

    Jill

  • Bra vardagsrätt. Toppade med knaperstekt bacon och kan tänka mig det även funkar ypperligt med halloumi och rostade pumpakärnor. Behöver något krispigt.

    Karolina

  • Jag stekte upp ett paket med salcicciafärs och hade i gratängen. Jättegott!

    Elin

  • Tyckte det var lagom med mat för 4 personer, blev t.o.m lite över. Det var gott men kändes kanske som att något fattades.

    Zandra

  • Jättegott men gör dubbel sats

    Anneli

  • Super god maträtt och tomatsås, som jag kommer att använda som bas även till andra rätter. Mozzarellen i såsen fastnade dock på gaffeln när man åt, nästa gång jag kanske bara lägger osten ovanpå.

    Hanni

  • Lätt, snabbt och enkelt. Gubben tyckte vi skulle skära i lite korv nästa gång. Jag tror jag vill ha lite brynt lök. Annars supergott !

    Anna

  • Supergott! Har blivit en återkommande favorit hemma :)

    Marina

  • supergott! Hade stekt halloumi i för att den skulle bli lite mer proteinrik

    Louise

Näringsvärde per portion

Energi1867 KJ / 443 kCal
Fett21 g
Salt2.45 g
Kolhydrater44 g
Protein18 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gnocchi alla sorrentina med sallad
    Betyg 4.4 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pastagnocchi med bacon och salvia
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostas med krämig gnocchi
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gnocchi med brynt kaprissmör
    Betyg 4.7 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med grönärtskräm och pasta
    Betyg 3.9 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad