Gnocchi med tomat och mozzarella

Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 443 kCal
Fett21 g
Salt2.45 g
Kolhydrater44 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
17 stSupergod och enkel rätt som uppskattas hemma. Brukar också toppa med lite rostade pumpakärnor och pesto.
Charlotta
Blev inspirerad av kommenterarna så stekte på salsicciafärs, lite lök och vitlök i stekpanna. La i gnocchin så de fick lite yta och sedan i med en burk Arabiata sås. Smakade av med salt och peppar. Rev sönder mozzarella och sedan in med pennan i ugnen på 225° i 20 minuter. Riktigt gott!
Jill
Bra vardagsrätt. Toppade med knaperstekt bacon och kan tänka mig det även funkar ypperligt med halloumi och rostade pumpakärnor. Behöver något krispigt.
Karolina
Jag stekte upp ett paket med salcicciafärs och hade i gratängen. Jättegott!
Elin
Tyckte det var lagom med mat för 4 personer, blev t.o.m lite över. Det var gott men kändes kanske som att något fattades.
Zandra
Jättegott men gör dubbel sats
Anneli
Super god maträtt och tomatsås, som jag kommer att använda som bas även till andra rätter. Mozzarellen i såsen fastnade dock på gaffeln när man åt, nästa gång jag kanske bara lägger osten ovanpå.
Hanni
Lätt, snabbt och enkelt. Gubben tyckte vi skulle skära i lite korv nästa gång. Jag tror jag vill ha lite brynt lök. Annars supergott !
Anna
Supergott! Har blivit en återkommande favorit hemma :)
Marina
supergott! Hade stekt halloumi i för att den skulle bli lite mer proteinrik
Louise