Gnocchi med sockersalt lax och saffransdipp

Ett tjusigt recept på mild lax med gnocci och saffransdipp. Du kryddar laxen med socker och salt. Servera fisken tillsammans med fräscha grönsaker, pasta och en krämig sås med smak av saffran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011

Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé i bit med skinn
2 msk strösocker
1 msk salt till gravering
1 krm peppar till gravering
1 rödlök
finrivet skal av 1 citron
2 msk pressad citronjuice
150 g sockerärtor
2 tomater
300 g pasta (t ex gnocchi)
1 msk olivolja
1 ask smörgåskrasse
salt och peppar
Saffransdipp
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 påse saffran (à 1/2 g)
1 tsk honung
1/2 tsk sambal oelek
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Servera ingredienserna till pastasalladen i olika skålar och låt alla ta av det de vill ha.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 598 kCal
Fett20.4 g
Kolhydrater70.6 g
Protein28.7 g
Kommentarer
Jättegott och en sparad bit lax blev bara godare efter ca 12 timmar.
Krister
2011-12-21Saffransdippen ingen höjdare. Men laxen supergod, kunde varit mer lax bara.
Carolin
2011-12-15