Gnocchi med sockersalt lax och saffransdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gnocchi med sockersalt lax och saffransdipp

Ett tjusigt recept på mild lax med gnocci och saffransdipp. Du kryddar laxen med socker och salt. Servera fisken tillsammans med fräscha grönsaker, pasta och en krämig sås med smak av saffran.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen på köttsidan med blandningen. Låt grava minst 15 minuter.
  4. Saffransdipp: Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, saffran, honung och sambal oelek i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  5. Skala, dela och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronskal och pressad citronjuice i en stor skål. Skölj och strimla sockerärterna. Skär tomaterna i mindre bitar.
  6. Torka av laxen med hushållspapper och lägg i en ugnssäker form. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C om du använder termometer. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen under tiden.
  7. Häll av pastan. Lägg i skålen med rödlöken. Tillsätt sockerärter, tomater och olja. Blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Klipp över smörgåskrassen.
  8. Servera laxen med ljummen grönsakspasta och saffransdipp.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Servera ingredienserna till pastasalladen i olika skålar och låt alla ta av det de vill ha.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé i bit med skinn
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt till gravering
  • 1 krm peppar till gravering
  • 1 rödlök
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 150 g sockerärtor
  • 2 tomater
  • 300 g pasta (t ex gnocchi)
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt och peppar
Saffransdipp
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 598 kCal