Gnocchi med sockersalt lax och saffransdipp
Ett tjusigt recept på mild lax med gnocci och saffransdipp. Du kryddar laxen med socker och salt. Servera fisken tillsammans med fräscha grönsaker, pasta och en krämig sås med smak av saffran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé i bit med skinn
2 msk strösocker
1 msk salt till gravering
1 krm peppar till gravering
1 rödlök
finrivet skal av 1 citron
2 msk pressad citronjuice
150 g sockerärtor
2 tomater
300 g pasta (t ex gnocchi)
1 msk olivolja
1 ask smörgåskrasse
salt
peppar
Saffransdipp
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 påse saffran (à 1/2 g)
1 tsk honung
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 598 kCal
Fett20.4 g
Kolhydrater70.6 g
Protein28.7 g
Kommentarer
Jättegott och en sparad bit lax blev bara godare efter ca 12 timmar.
Krister
2011-12-21Saffransdippen ingen höjdare. Men laxen supergod, kunde varit mer lax bara.
Carolin
2011-12-15