Gnocchi med sockersalt lax och saffransdipp

9
2
Gnocchi med sockersalt lax och saffransdipp

Ett tjusigt recept på mild lax med gnocci och saffransdipp. Du kryddar laxen med socker och salt. Servera fisken tillsammans med fräscha grönsaker, pasta och en krämig sås med smak av saffran.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011

Gnocchi med sockersalt lax och saffransdipp

Ingredienser

4 portioner
400 g laxfilé i bit med skinn
2 msk strösocker
1 msk salt till gravering
1 krm peppar till gravering
1 rödlök
finrivet skal av 1 citron
2 msk pressad citronjuice
150 g sockerärtor
2 tomater
300 g pasta (t ex gnocchi)
1 msk olivolja
1 ask smörgåskrasse
salt och peppar

Saffransdipp

1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 påse saffran (à 1/2 g)
1 tsk honung
1/2 tsk sambal oelek

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Servera ingredienserna till pastasalladen i olika skålar och låt alla ta av det de vill ha.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Krister

2011-12-21

Jättegott och en sparad bit lax blev bara godare efter ca 12 timmar.

Carolin

2011-12-15

Saffransdippen ingen höjdare. Men laxen supergod, kunde varit mer lax bara.

Näringsvärde per portion

Energi 2500 KJ / 598 kCal
Fett 204 g
Kolhydrater 706 g
Protein 287 g
Läs mer om näringsvärden