Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom

Ett tjusigt recept på citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom som passar bra att servera till fest. Du använder bland annat fisk, citron, färskost, gräddfil och dill. Servera även de lyxiga fiskfiléerna med en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom

Ingredienser

4 portioner
2   filéer av fjällröding (fryst i minst 2 dygn, 2 filéer motsvarar ca 500 g)
1 1/2 msk  salt
1/2 dl  socker
rivet skal av 1   citron
5   grovkrossade vitpepparkorn

Ostkräm

100 g  krutröksost eller Västerbottensost
1 dl  färskost
1 dl  gräddfil
2 dl  plockad dill
salt och peppar

Sallad

100 g  sockerärtor
1 dl  plockad dill
1/2 dl  finskuren gräslök
1/2   påse salladsskott med t ex mangold
1 msk  olivolja
50 g  löjrom
salt och peppar

Till servering

hårt tunnbröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rulla hemåt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödssnittar med rökt lax och messmör
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med saffranskräm
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga