Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom

2
0
Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom

Ett tjusigt recept på citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom som passar bra att servera till fest. Du använder bland annat fisk, citron, färskost, gräddfil och dill. Servera även de lyxiga fiskfiléerna med en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom

Ingredienser

4 portioner
2 filéer av fjällröding (fryst i minst 2 dygn, 2 filéer motsvarar ca 500 g)
1 1/2 msk salt
1/2 dl socker
rivet skal av 1 citron
5 grovkrossade vitpepparkorn

Ostkräm

100 g krutröksost eller Västerbottensost
1 dl färskost
1 dl gräddfil
2 dl plockad dill
salt och peppar

Sallad

100 g sockerärtor
1 dl plockad dill
1/2 dl finskuren gräslök
1/2 påse salladsskott med t ex mangold
1 msk olivolja
50 g löjrom
salt och peppar

Till servering

hårt tunnbröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer