Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom
Ett tjusigt recept på citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom som passar bra att servera till fest. Du använder bland annat fisk, citron, färskost, gräddfil och dill. Servera även de lyxiga fiskfiléerna med en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 filéer av fjällröding (fryst i minst 2 dygn, 2 filéer motsvarar ca 500 g)
1 1/2 msk salt
1/2 dl socker
rivet skal av 1 citron
5 grovkrossade vitpepparkorn
Ostkräm
100 g krutröksost eller Västerbottensost
1 dl färskost
1 dl gräddfil
2 dl plockad dill
salt
peppar
Sallad
100 g sockerärtor
1 dl plockad dill
1/2 dl finskuren gräslök
1/2 påse salladsskott med t ex mangold
1 msk olivolja
50 g löjrom
salt
peppar
Till servering
hårt tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer