Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom

Ett tjusigt recept på citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom som passar bra att servera till fest. Du använder bland annat fisk, citron, färskost, gräddfil och dill. Servera även de lyxiga fiskfiléerna med en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skinnet och ta bort ev ben på fiskfiléerna. Blanda salt, socker, citronskal och vitpepparkorn.
  2. Lägg filéerna i dubbla plastpåsar och gnid in gravningsmassan. Knyt ihop. Låt fisken grava i kyl 5-8 timmar. Vänd påsen några gånger.
  3. Ostkräm: Riv osten fint. Mixa den med färskost, gräddfil och dill med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sallad: Strimla sockerärterna. Blanda dem med dill, gräslök, salladsskott och olivolja. Ta upp fisken och skölj av gravningslagen.
  5. Skär fisken i ca 3 cm tjocka skivor. Fördela skivorna på tallrikar. Spritsa eller klicka ut färskostkrämen runtom och garnera med salladsblandningen och löjrom. Servera gärna med en bit hårt tunnbröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån och laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 filéer av fjällröding (fryst i minst 2 dygn, 2 filéer motsvarar ca 500 g)
  • 1 1/2 msk salt
  • 1/2 dl socker
  • rivet skal av 1 citron
  • 5 grovkrossade vitpepparkorn
Ostkräm
  • 100 g krutröksost eller Västerbottensost
  • 1 dl färskost
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl plockad dill
  • salt och peppar
Sallad
  • 100 g sockerärtor
  • 1 dl plockad dill
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1/2 påse salladsskott med t ex mangold
  • 1 msk olivolja
  • 50 g löjrom
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan