Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftpasta med saffran och tomat

En färgstark rätt av kräftpasta smaksatt med saffran och tomat. Pastan kokas enligt anvisningar där sockerärter läggs i mot slutet. Grädde, tomater och saffran kokas upp i en kastrull och kräftor tillsätts sist. När pastan är klar blandas den med kräftorna och såsen, toppa med gräslök och rätten är klar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och lägg i sockerärterna när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  2. Koka upp grädde, tomater och saffran i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt kräftorna rinna av. Hacka gräslöken.
  4. Blanda pastan med såsen och kräftorna. Strö över gräslöken och servera genast.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 150 g sockerärtor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 g saffran
  • salt och peppar
  • 2 burkar kräftstjärtar (à 360 g)
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1882 kJ / 450 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept