Kräftpasta med saffran och tomat
En färgstark rätt av kräftpasta smaksatt med saffran och tomat. Pastan kokas enligt anvisningar där sockerärter läggs i mot slutet. Grädde, tomater och saffran kokas upp i en kastrull och kräftor tillsätts sist. När pastan är klar blandas den med kräftorna och såsen, toppa med gräslök och rätten är klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
150 g sockerärtor
2 dl matlagningsgrädde
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 g saffran
salt
peppar
2 burkar kräftstjärtar (à 360 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1882 KJ / 450 kCal
Fett10 g
Salt2.57 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Måste kryddas på!
Jan
2022-04-01Återkommande rätt hos oss. Vi tillsätter Sambal för att få lite smak.
Jan
2021-04-29Mums!
Helena
2020-02-07