Gnocchi med brynt smör och salvia

Betyg 4.3 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Gnocchi med brynt smör och salvia

Älskar du också gnocchi? Att göra din egna gnocchi är både pyssligt och supergott! Här ett lyxigt men enkelt recept där vi serverar gnocchin stekt med ljuvligt brynt smör, smakrik salvia och riven parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Gnocchi med brynt smör och salvia

Ingredienser

4-6 portioner

Gnocchi

900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 msk smör (till stekning)
2 msk olja (till stekning)
svartpeppar

Brynt smör med salvia

1 kruka salvia
50 g smör

Till servering

ca 1 dl riven parmesan

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Vi hoppade över att steka gnocchin. Magiskt gott!

    Sofia

  • Fantastiskt gott recept kommer absolut göra det fler gånger de enda jag kommer ändra nästa gång är nog storleken på dom. Tycker kanske dom vart lite för stora. Men annars supergott.

    Fia

  • Gnocchin vill gärna fastna i stekpannan, blev inte gyllenbruna!

    Helena

  • Besviken på resultat även om det var första gången jag gjorde detta. De blev degiga och lösa i konsistensen. Kommer testa annat recept nästa gång.

    Charlotte

  • Den här rätten smakar bara mjöl.

    Tommy

  • Låter gott. Ska prova

    Sonja

  • Supergott! Har blivit en favorit i familjen. Tar dock ganska lång tid. Vore bra med en angivelse i receptet. ”>60 min” kan ju betyda vadspmhelst. Lite svårt att få dem att inte klibba ihop när de ska ”rinna av”, och de har en tendens att fastna i pannan vid stekningen. Trots allt meckigt är det värt mödan, och för varje gång vi gör det får vi lite bättre flyt. 🙂

    Elin

  • Skulle vara behjälpligt med länkad video till momenten man inte gjort tidigare.

    Micael

  • Riktigt dåligt gnocchi-recept - degen blev som klister och smakade bara mjöl. Säkert jättegoda tillbehör men eftersom vi fick slänga degen så kom vi aldrig så långt.

    Nina

  • Mycket jobb för helt okej rätt. Gott med salvian till. Räkna med mycket bänkyta och ta gärna hjälp - tog en evighet att göra dem. Blev godast små. Frös inte hälften och stekte på vid annat tillfälle, funkade jättebra.

    Hanna

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi2828 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gnocchi med saffran och salvia
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatgnocchi med ricotta
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gnocchi med parmesan
    Betyg 2.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisgnocchi med fänkålssås
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad