Gnocchi med brynt smör och salvia

Älskar du också gnocchi? Att göra din egna gnocchi är både pyssligt och supergott! Här ett lyxigt men enkelt recept där vi serverar gnocchin stekt med ljuvligt brynt smör, smakrik salvia och riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
Gnocchi
900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 msk smör (till stekning)
2 msk olja (till stekning)
svartpeppar
Brynt smör med salvia
1 kruka salvia
50 g smör
Till servering
ca 1 dl riven parmesan
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi2828 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
13 stVi hoppade över att steka gnocchin. Magiskt gott!
Sofia
Fantastiskt gott recept kommer absolut göra det fler gånger de enda jag kommer ändra nästa gång är nog storleken på dom. Tycker kanske dom vart lite för stora. Men annars supergott.
Fia
Gnocchin vill gärna fastna i stekpannan, blev inte gyllenbruna!
Helena
Besviken på resultat även om det var första gången jag gjorde detta. De blev degiga och lösa i konsistensen. Kommer testa annat recept nästa gång.
Charlotte
Den här rätten smakar bara mjöl.
Tommy
Låter gott. Ska prova
Sonja
Supergott! Har blivit en favorit i familjen. Tar dock ganska lång tid. Vore bra med en angivelse i receptet. ”>60 min” kan ju betyda vadspmhelst. Lite svårt att få dem att inte klibba ihop när de ska ”rinna av”, och de har en tendens att fastna i pannan vid stekningen. Trots allt meckigt är det värt mödan, och för varje gång vi gör det får vi lite bättre flyt. 🙂
Elin
Skulle vara behjälpligt med länkad video till momenten man inte gjort tidigare.
Micael
Riktigt dåligt gnocchi-recept - degen blev som klister och smakade bara mjöl. Säkert jättegoda tillbehör men eftersom vi fick slänga degen så kom vi aldrig så långt.
Nina
Mycket jobb för helt okej rätt. Gott med salvian till. Räkna med mycket bänkyta och ta gärna hjälp - tog en evighet att göra dem. Blev godast små. Frös inte hälften och stekte på vid annat tillfälle, funkade jättebra.
Hanna