Gnocchi med brynt smör och salvia

Älskar du också gnocchi? Att göra din egna gnocchi är både pyssligt och supergott! Här ett lyxigt men enkelt recept där vi serverar gnocchin stekt med ljuvligt brynt smör, smakrik salvia och riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
Gnocchi
900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 msk smör (till stekning)
2 msk olja (till stekning)
svartpeppar
Brynt smör med salvia
1 kruka salvia
50 g smör
Till servering
ca 1 dl riven parmesan
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Energi2828 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi hoppade över att steka gnocchin. Magiskt gott!
Sofia
2025-07-06Fantastiskt gott recept kommer absolut göra det fler gånger de enda jag kommer ändra nästa gång är nog storleken på dom. Tycker kanske dom vart lite för stora. Men annars supergott.
Fia
2025-05-09Gnocchin vill gärna fastna i stekpannan, blev inte gyllenbruna!
Helena
2025-05-03