Gnocchi i zucchini- och tomatsås

17
0
Gnocchi i zucchini- och tomatsås

Snabbt, enkelt och gott står på kvällens meny! En fyllig tomatsås görs på bland annat zucchini, morötter, basilika, vitlök och passerade tomater. Denna sås serveras med mjuka potatisgnocchi och en snabbt gjord sallad på paprika, oliver och ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Gnocchi i zucchini- och tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1
gul lök
2
morot
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2
förp färsk basilika
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
500 g
passerade tomater
1 tsk
strösocker
1 dl
vatten
1/2
burk pesto tomat (à 185 g)
-
salt
-
peppar
2
förp potatisgnocchi (à 400 g)
200 g
grillad paprika
300 g
gröna, urkärnade oliver
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Koka gnocchin och stek den sedan i olja. Smaka av såsen med lite rökt paprikapulver eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2870 KJ / 693 kCal
Fett 29 g
Salt 6 g
Kolhydrater 91 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept