Gnocchi i zucchini- och tomatsås
Snabbt, enkelt och gott står på kvällens meny! En fyllig tomatsås görs på bland annat zucchini, morötter, basilika, vitlök och passerade tomater. Denna sås serveras med mjuka potatisgnocchi och en snabbt gjord sallad på paprika, oliver och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
2 morot
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 förp färsk basilika
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 tsk strösocker
1 dl vatten
1/2 burk pesto tomat (à 185 g)
salt
peppar
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
1 förp grillad paprika (à 200 g)
1 förp gröna, urkärnade oliver (à 300 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2870 KJ / 693 kCal
Fett29 g
Salt6 g
Kolhydrater91 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Rekommenderar starkt att ha i lite chili i såsen, samt steka gnocchin innan servering för att ge rätten lite mer textur och knaprighet.
Camilla
2023-08-27