Gnocchi med tomat och mozzarella

Gnocchi på ett nytt sätt! Här ugnsbakas gnocchin i ugn ihop med sötsyrlig tomatsås och krämig mozzarella. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1867 KJ / 443 kCal
Fett21 g
Salt2.45 g
Kolhydrater44 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
17 stSupergod och enkel rätt som uppskattas hemma. Brukar också toppa med lite rostade pumpakärnor och pesto.
Charlotta
Blev inspirerad av kommenterarna så stekte på salsicciafärs, lite lök och vitlök i stekpanna. La i gnocchin så de fick lite yta och sedan i med en burk Arabiata sås. Smakade av med salt och peppar. Rev sönder mozzarella och sedan in med pennan i ugnen på 225° i 20 minuter. Riktigt gott!
Jill
Bra vardagsrätt. Toppade med knaperstekt bacon och kan tänka mig det även funkar ypperligt med halloumi och rostade pumpakärnor. Behöver något krispigt.
Karolina