Glutenfri västerbottenpaj

28
0
Glutenfri västerbottenpaj

Glutenfri västerbottensostpaj är lätt som en plätt att svänga ihop. I det här receptet byter du en liten del av smöret mot krämig kvarg vilket gör degen både lättarbetad och något magrare – men minst lika god! Servera gärna med en klick crème fraiche, rödlök och lite läcker löjrom.

Skriv ut
Glutenfri västerbottenpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl
fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g)
75 g
smör
1 dl
naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g)
1 msk
vatten

Fyllning

3
ägg
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
4 dl
riven Västerbottensost

Till servering

sallad

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg, grädde och mjölk.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3007 KJ / 718 kCal
Fett 52 g
Salt 1.75 g
Kolhydrater 38 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept