Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatispaj med lök och dill

Här är en läcker potatispaj med lök och dill som du bakar in i ett krispigt och gott filodegskal. Går snabbt att tillaga och reder sig sedan själv i ugnen cirka 1 timme.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Koka potatisen. Låt den svalna och skär i tjocka skivor. Skala och skiva löken.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och peppar.
  4. Smörj en form ca 24 cm i diameter (för 4 port) med olja.
  5. Lägg 4 plattor av filodegen omlott så att de täcker formen. Pensla med olja. Lägg på resten av plattorna. Varva potatis, lök, dill och ost. Häll över äggblandningen. Vik degen över fyllningen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.

Tips

Servera pajen till sill och knäckebröd eller som ett tillbehör till kallskuret.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 dl skuren dill
  • 3 dl riven ost lagrad 17%
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g färsk filodeg (250 g = ca 7 plattor)
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?