Glutenfri kladdkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Glutenfri kladdkaka

Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa hela ägg och strösocker till en fluffig smet.
  4. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser i smeten.
  5. Smöra en 24 cm bakform med löstagbar botten (för 1 kaka), häll i smeten och jämna ut den i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Låt svalna innan kanten tas bort.
  8. Till servering: Servera med grädde och bär.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild på kladdkaka från Kungsörnen.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
  • 45 g majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
  • 12 g mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
  • 30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)
Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker till garnering
  • björnbär t ex röda vinbär
Lägg till i inköpslistan