Glutenfri kladdkaka

Betyg 4.4 av 5.
98 personer har röstat
13
Glutenfri kladdkaka

Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.

Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
2 ägg
230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)

Till servering

2 dl vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär , hallon eller andra färska bär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
98 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god, dottern som inte tycker om kladdkaka älskade denna

Sara

2024-12-05

God men väldigt söt. Kan man minska sockermängden, eller ”tar inte kakan ihop” då?

Linnéa

2024-11-11

Bytte socker mot ica sötströ och halverade mängden. Bytte majsmjölet mot bambumjöl. Blev riktigt bra

Ylva

2024-10-10

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar exkl. serveringsförslag.
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin
Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri focaccia med jalapeño och ost
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.8 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fröknäckebröd
Betyg 4.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri saltlakritskladdkaka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga