Glutenfri kladdkaka

71
7
Glutenfri kladdkaka

Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.

Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

1 kaka
100 g smör eller margarin
2 st ägg
230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)

Till servering

2 dl vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär t ex röda vinbär

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild på kladdkaka från Kungsörnen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Josefin

2022-02-07

Tror ni att det fungerar att använda denna smet att göra muffins med istället?

Emelie

2021-07-18

Kanske en dum fråga men när det står majsmjöl menas då just majsmjöl eller maizena?

Redaktionen ICAse

2021-07-19

Hej Emelie! Vi tycker att det är en bra fråga, det är inte så lätt att hålla reda på allt! 😊 Vi menar majsmjöl, Maizena är majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Jacob

2021-07-11

Jag tillsatte 1,5 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk bakpulver och någon nypa salt. Delikat!

Testa liknande recept

Mockarutor
Midsommartårta
Hallontårta
Mazariner
Kärleksmums
Klassiska semlor