Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar exkl. serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Men vadå kan man inte göra en vanlig kladd kaka med vetemjöl i
Sandy
2022-11-16Hej Sandy! För de som tål gluten kan vi tipsa om den här kladdkakan https://www.ica.se/recept/kladdig-kladdkaka-722982/. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17Tror ni att det fungerar att använda denna smet att göra muffins med istället?
Josefin
2022-02-07Hej Josefin! Det är inget vi har provbakat men det går nog. Du kan behöva justera tiden i ugnen. Om du testar det så får du gärna skriva en ny kommentar och berätta hur muffinsen blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17Kanske en dum fråga men när det står majsmjöl menas då just majsmjöl eller maizena?
Emelie
2021-07-18Hej Emelie! Vi tycker att det är en bra fråga, det är inte så lätt att hålla reda på allt! 😊 Vi menar majsmjöl, Maizena är majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-19