Glutenfri kladdkaka

25
2
Glutenfri kladdkaka

Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.

Skriv ut
Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

1 kaka
100 g
smör eller margarin
2 st
ägg
230 g
strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g
majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g
mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g
kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)

Till servering

2 dl
vispgrädde
-
florsocker till garnering
-
björnbär t ex röda vinbär

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild på kladdkaka från Kungsörnen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Christina

1/30/2018

Toppen att se ett kladdkakerecept som inte använder sig av Lailas Mjölkmix eller liknande utan är helt vetefritt. Det var lätt att göra den mjölkfri och hela familjen godkände den tillsammans med både riktig vaniljglass för icke-allergikerna och risbaserat alternativ för mjölkallergikern.

Elisabet

11/26/2017

Mycket god och inte för söt!

Testa liknande recept