Glutenfri kladdkaka
Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.
Ingredienser
8-10 bitar
100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
2 ägg
230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)
Till servering
2 dl vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär , hallon eller andra färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar exkl. serveringsförslag.
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Riktigt god, dottern som inte tycker om kladdkaka älskade denna
Sara
2024-12-05God men väldigt söt. Kan man minska sockermängden, eller ”tar inte kakan ihop” då?
Linnéa
2024-11-11Bytte socker mot ica sötströ och halverade mängden. Bytte majsmjölet mot bambumjöl. Blev riktigt bra
Ylva
2024-10-10