Glutenfri kladdkaka
Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.
Ingredienser
8-10 bitar
100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
2 ägg
230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)
Till servering
2 dl vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär , hallon eller andra färska bär
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör/margarin mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
För dem som är nöt och mandelallergiska ta sempers vanliga glutenfria mjöl 3/4dl och havremjöl 1/4
Sara
2023-11-21Men vadå kan man inte göra en vanlig kladd kaka med vetemjöl i
Sandy
2022-11-16Hej Sandy! För de som tål gluten kan vi tipsa om den här kladdkakan https://www.ica.se/recept/kladdig-kladdkaka-722982/. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17Tror ni att det fungerar att använda denna smet att göra muffins med istället?
Josefin
2022-02-07Hej Josefin! Det är inget vi har provbakat men det går nog. Du kan behöva justera tiden i ugnen. Om du testar det så får du gärna skriva en ny kommentar och berätta hur muffinsen blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-17